GTX 1050 Ti PUBG Düşük Performans

@16oguzhan Size bir şey sorcaktımda. Sizinkiyle aynı sistemim var pubg oynuyormunuz ? Oynuyorsanız kaç fps alıyorsunuz ve monitorünüzün özelliklerini söyliyebilirmisiniz. Bende fps sorunu yaşıyomda sizin fps değerlerinizi merak ettim. Benim monitör 1366x768 60hz de acaba monitörden mi kaynaklı fps sorun yaşıyorum.

@16oguzhan Size bir şey sorcaktımda. Sizinkiyle aynı sistemim var PUBG oynuyormunuz ? Oynuyorsanız kaç fps alıyorsunuz ve monitorünüzün özelliklerini söyliyebilirmisiniz. Bende fps sorunu yaşıyomda sizin fps değerlerinizi merak ettim. Benim monitör 1366x768 60hz de acaba monitörden mi kaynaklı fps sorun yaşıyorum.
Elinizdeki işlemci 1080p'de bile yer yer darboğaz yapmakta bilhasa online oyunlarda. Siz 768p'de kullanıyorsunuz. Sorununuzun sebebi kesinlike burada. 1080p bir monitöre geçin fakat bahsettiğim gibi online oyunlarda yine bir miktar darboğaz olup sistem kendini frenleyecektir ama şunuda belirteyim şimdi aldığınız performansa göre artış elde edeceksiniz.

Elinizdeki işlemci 1080p'de bile yer yer darboğaz yapmakta bilhasa online oyunlarda. Siz 768p'de kullanıyorsunuz. Sorununuzun sebebi kesinlike burada. 1080p bir monitöre geçin fakat bahsettiğim gibi online oyunlarda yine bir miktar darboğaz olup sistem kendini frenleyecektir ama şunuda belirteyim şimdi aldığınız performansa göre artış elde edeceksiniz.
Ama donanım arşivi aynı sistemle pubg fps test yaptığında çok akıcı oynuyordu sanırım onun test yaptığı monitor 144hz di ve ssd de yoktu bende ssd var. Bide teknobiyotiğin aynı sistemle yaptığı teste oyun kasıyor gibiydi onların test yaptığı monitör de 60hz sanırım sorunun monitörden kaynaklındığını düşünüyorum. Donanım arşivinin videosu bu bakın 40-50 fps de bile akıcı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Ama donanım arşivi aynı sistemle PUBG fps test yaptığında çok akıcı oynuyordu sanırım onun test yaptığı monitor 144hz di ve ssd de yoktu bende ssd var. Bide teknobiyotiğin aynı sistemle yaptığı teste oyun kasıyor gibiydi onların test yaptığı monitör de 60hz sanırım sorunun monitörden kaynaklındığını düşünüyorum. Donanım arşivinin videosu bu bakın 40-50 fps de bile akıcı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Videoyu dikkatli izleyip dinlerseniz 1080p'de ve orta ayarlarda olduğunu söylüyor. Buradaki sorun monitörünüzün Hz olayı değil asıl mesele çözünürlük. Şöyle anlatayım ekran kartınız güçlü bu verileri işlemciye gönderiyor işlemci hesaplayıp ekran kartına geri gönderiyor ve görüntüyü oluşturuyor. Fakat düşük çözünürlükte ekran kartınız güçlü olduğu için verileri ardı ardına işlemcinize gönderiyor işlemciniz bu hıza yetişemiyor ve ekran kartını bekletiyor. Bu olaya darboğaz deniyor. En basit şekilde anlattım. Eğer sizde 1080p'ye çıkarsanız sizde aynı değerleri alacaksınız.

Videoyu dikkatli izleyip dinlerseniz 1080p'de ve orta ayarlarda olduğunu söylüyor. Buradaki sorun monitörünüzün Hz olayı değil asıl mesele çözünürlük. Şöyle anlatayım ekran kartınız güçlü bu verileri işlemciye gönderiyor işlemci hesaplayıp ekran kartına geri gönderiyor ve görüntüyü oluşturuyor. Fakat düşük çözünürlükte ekran kartınız güçlü olduğu için verileri ardı ardına işlemcinize gönderiyor işlemciniz bu hıza yetişemiyor ve ekran kartını bekletiyor. Bu olaya darboğaz deniyor. En basit şekilde anlattım. Eğer sizde 1080p'ye çıkarsanız sizde aynı değerleri alacaksınız.
Evet Monitörüm berbat 1366x768 60hz. Dediğiniz gibi muhtemelen loldede arada bir 1-2 maçta bir 0.5 saniyelik drop çok kısa ama hissettiriyor. Heralde buda monitörden.

Ben 1080P Low ayarlarda oynuyorum ve 70FPS civarı oluyor genelde fakat arada ufak bir drop girip 55FPS gibi değerlere düşebiliyor ama bunlar 1-2 saniyelik droplar. 768P Yüksek veya Ultra ayarlarda darboğaz olmadan oynayabilirsiniz belki ama FPS 50 olur ama dropsuz oynarsınız.

Ben 1080P Low ayarlarda oynuyorum ve 70FPS civarı oluyor genelde fakat arada ufak bir drop girip 55FPS gibi değerlere düşebiliyor ama bunlar 1-2 saniyelik droplar. 768P Yüksek veya Ultra ayarlarda darboğaz olmadan oynayabilirsiniz belki ama FPS 50 olur ama dropsuz oynarsınız.
768p'de oyun yine akıcı olmuyor.

Yanlış hatırlamıyorsam HDR olması lazım oradan çözünürlüğü 1080P yapın. Yine 768P görürsünüz fakat bileşenler 1080P gibi davranır yani bu şekilde sorunu çözebilirsiniz.

Yanlış hatırlamıyorsam HDR olması lazım oradan çözünürlüğü 1080P yapın. Yine 768P görürsünüz fakat bileşenler 1080P gibi davranır yani bu şekilde sorunu çözebilirsiniz.
İkimizin sistemi nerdeyse aynı da siz pubg'yi akıcı bir şekilde oynıyabiliyormusunuz ? Ve kaç fps alıyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı