GTX 1050 Ti sistem birden donmaya başladı

Lientum

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: AMD RX 550 4GB | İşlemci: i5-3570 (4x) | Ram: 12GB(8x4) DDR3 | Anakart: HP | Monitör: Lenovo Thinkvision 60Hz | Klavye: Gamepower Warlock Compact Red Switch | Mouse: Claw's Titan X1 | PSU: FEEL 460W MAX POWER
RAM
12GB 1600MHz
SSD veya HDD modeli
Seagate 1TB Sata Desktop HDD
Ekran kartı
Gigabyte GTX 1050 TI 4GB
Anakart
HP LGA1151 (20 yıllık)
İşlemci
i5-3570
Birkaç gün öncesine kadar hiçbir şey yoktu. Normal bir şekilde oyunlarımı oynayıp video filan izliyordum. Arada kasma donma oluyordu tabii işlemcim i5-3570 çünkü. Ancak sonra bir gün hiçbir şey yapmamama rağmen bilgisayarda CMD açılıp kapandı, dedim sistem kendini başlatıyordur filan, daha sonra baktım GTA 5 yüksek ayarlarda 60FPS hiç donmadan oynatmasına rağmen ara ara takılmalar başladı. 60FPS oynatıyordu ama droplu oynatıyordu. Tarayıcıya girerken vs. çok fazla bekletiyor özellikle şu aralar GTA 5'te çok fazla drop yiyor. O günden sonra CMD açılmadı zaten bir daha. Bilgisayara bir şey de indirmedim, neden böyle olmuş olabilir?

HDTune ve CrystalDiskInfo ile bir HDD sağlığına bakın. Hertürlü zaten SSD öneririm ama bakmakta fayda var.
Birde işlemcinin yüzdelik durumu nedir gündelik kullanımda?

HDTune ve CrystalDiskInfo ile bir HDD sağlığına bakın. Hertürlü zaten SSD öneririm ama bakmakta fayda var.
Birde işlemcinin yüzdelik durumu nedir gündelik kullanımda?
Hocam işlemci düşük olduğu için kendini genelde %60'ın üstünde kullanıyor gücü yetmiyor çünkü.

Hocam işlemci düşük olduğu için kendini genelde %60'ın üstünde kullanıyor gücü yetmiyor çünkü.
Düşük ama sadece Chrome'da makale okurken genede böyle bir durum olmaması lazım. Gündelik için genede oldukça yeterli bir işlemci.

Görev yönetici görüntüsü atın, birde sıcaklıkları atın Core Temp ile.

Şu an sadece Google ve Spotify açık, işlemci kullanımı %6-%10 civarlarında.

Şu an sadece Google ve Spotify açık, işlemci kullanımı %6-%10 civarlarında.
Olması gereken bu zaten.

Diğer dedikleriminde ekran görüntüsünü atın.

Hocam onu indirmiştim zaten ama bu geldi.
Aşağıya kaydırdığınız zaman CrystalDiskInfo'nun indirme linkleri çıkıyor.

HDD sağlıklı diye bakmak için istiyorum. Hertürlü SSD Win 10 Pro için şart, oyüzden SSD almanızı öneririm. Genede bir HDD'ye bakalım temizmi diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…