Merhaba arkadaşlar. GTX 1050 Ti sistem PUBG'de gayet stabil çalışırken CS:GO 1600x900 düşük ayarlarda 120 FPS'i geçmiyor, 90'a iniyor. Monitörüm 144 Hz olduğu için canımı sıkmaya başladı. Yardımlarınızı bekliyorum
Sistem :
FPS Sınırını kapattım zaten. MSI Afterburner ile değerlere baktığımda GPU Kullanımı %20 yi geçmiyor. Manuel olarak arttırmak mümkün müdür ? Değerleri arttırdığımda oynayamıyorum, gözüm alışık değil.
FPS Sınırını kapattım zaten. MSI Afterburner ile değerlere baktığımda GPU Kullanımı %20 yi geçmiyor. Manuel olarak arttırmak mümkün müdür ? Değerleri arttırdığımda oynayamıyorum, gözüm alışık değil.
CS:GO eski bir oyun motoru kullanıyor. Daha çok işlemci kullanıyor. Ayarları en sona alsan bile %40-%60 civarına geleceğini düşünüyorum.
Güç seçeneklerini Yüksek performansa çekebilirsin.
Nvidia denetim masasında Güç modunu Yüksek performansa çekebilirsin.
Bu sorunun cevabı yüzlerce kez verildi, hiç forumu araştırmadınız mı ?
CS GO oyunu tekli çekirdek performansı üzerinden fps değeri verir. Yani sizin ekran kartınız isterse GTX 1080 Ti olsun, işlemcinizin tekli çekirdek performansı belli bir seviyeye kadardır ve bu sizin fps değerini belirler.
Mesela i3 6100 - GTX 1050ti sistemde 100 fps alırsanız, ekran kartı aynı kalsın i5 6400 işlemcili bilgisayarda 150 civarı fps alırsınız, tabi bu değerler tahmini sadece farkı belirtmek için söylüyorum.
CS GO oyununda yüksek fps almak için "tek çekirdek performansı" en yüksek olan işlemcili bir pc toplamanız gerekiyor. Eğer kullandığınız sistemin aynısı youtube de daha fazla fps veriyorsa o zaman bu durum anormaldir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayrıca belirtmek isterim ki GPU kullanımı düşük olması CS GO oyunu için normaldir. Bazı oyunlar RAM sever, bazıları GPU, bazıları CPU. Herkesin popisi vardır.