GTX 1050 Ti Sistem her açılışta BIOS ekranına giriyor

Karakuş

Hectopat
Bilgisayarımın öncelikle donanımlarını söyleyeyim.
Ryzen 1500x işlemci
Asus 1050 Ti Ekran kartı
Asus Prime A320M-K anakart
8 GB RAM

Bilgisayar açıktı kendi kendine kapandı ardından her açışımda BIOS ekranına giriyor ve bunu düzeltemiyorum. BIOS hakkında çok bir bilgim yok da yardım ederseniz çok sevinirim, saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir hata mesajı yer alıyor mu? Yoksa hiçbir hata mesajı vermeksizin direkt olarak BIOS'a mı geçiş yapıyor?
Direkt olarak BIOS’ a geçiş yapıyor
Boot menüsünden Secure Boot'u devre dışı bırakın. Altta çıkan UEFI'yı, UEFI and Legacy olarak değiştirin.
Sizin söğlediğiniz şekilde başaramıyorum da acaba size ulaşma şansım varmı Fotoraf atmayaçalıştım fakat atamıyorum telefon dan şuan yazıyorım Fotoraf ın boyutu fazla olduğundan ötürü yollanmıyor

Son düzenleme:
Pili çıkarıp tekrar takacaksın. Pili çıkaramıyorsan CMOS Reset olayını deneyebilirsin.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb...K/E12854_PRIME_A320M-K_UM_V2_WEB_20170526.pdf

11. sayfada anlatılıyor. "Clear RTC Ram" başlığında. Ama yetkin biri değilsen hiçbir şeye dokunma derim. En fazla BIOS pilini çıkartıp takmayı dene ve BIOS üzerinden yardım etmeye çalışırız. Hiçbiri fayda etmez ise servise gönderirsin. Türkçeye çevirecek olursam, bilgisayarını kapat ve fişten çek, kasaya bağlı olan kısmın da çıkart. PSU'daki switchi de kapalı konumuna getir. Bu hâldeyken bir kez daha bilgisayarı açma tuşuna bas ki anakart üzerinde herhangi bir elektrik kalmışsa o da boşalsın. Ardından anakartındaki orada bahsedilen başlıkları tespit et ve üzerlerine küçük bir tornavida ile dokundur. Bu işlemi yaptığında BIOS resetlenir ve fabrika ayarlarına döner. Ama unutma ki bazı anakartlar sonradan çıkan işlemcilere uyumlu olmuyor fabrika ayarlarında, BIOS güncellemesine ihtiyaç duyuyorlar. Şimdi böyle yaparsan, işlemciyi de çalışmaz hâle getirme ihtimalin var. Bu konuda daha yetkin arkadaşların bilgi vermesini bekle.
Düzenleme: İşlemcin için anakarta güncelleme yapmak gerekmiyormuş. Reset olayını deneyebilirsin.

Sistemin fişini çek. BIOS pilini çıkart. 3 dakika bekle sonra tekrar tak. Bilgisayar fişini tak ve çalıştır.
Pili çıkarıp tekrar takacaksın. Pili çıkaramıyorsan CMOS Reset olayını deneyebilirsin.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb...K/E12854_PRIME_A320M-K_UM_V2_WEB_20170526.pdf

11. sayfada anlatılıyor. "Clear RTC Ram" başlığında. Ama yetkin biri değilsen hiçbir şeye dokunma derim. En fazla BIOS pilini çıkartıp takmayı dene ve BIOS üzerinden yardım etmeye çalışırız. Hiçbiri fayda etmez ise servise gönderirsin. Türkçeye çevirecek olursam, bilgisayarını kapat ve fişten çek, kasaya bağlı olan kısmın da çıkart. PSU'daki switchi de kapalı konumuna getir. Bu hâldeyken bir kez daha bilgisayarı açma tuşuna bas ki anakart üzerinde herhangi bir elektrik kalmışsa o da boşalsın. Ardından anakartındaki orada bahsedilen başlıkları tespit et ve üzerlerine küçük bir tornavida ile dokundur. Bu işlemi yaptığında BIOS resetlenir ve fabrika ayarlarına döner. Ama unutma ki bazı anakartlar sonradan çıkan işlemcilere uyumlu olmuyor fabrika ayarlarında, BIOS güncellemesine ihtiyaç duyuyorlar. Şimdi böyle yaparsan, işlemciyi de çalışmaz hâle getirme ihtimalin var. Bu konuda daha yetkin arkadaşların bilgi vermesini bekle.
Düzenleme: İşlemcin için anakarta güncelleme yapmak gerekmiyormuş. Reset olayını deneyebilirsin.
şuanda dediğiniz üzere bios pilini çıkarttım ardından tepede büyük harfle American Megatrends yazısı var altında da da bi takım yazılar ve benim sistemim yazıyor bunun sonrasında ne yapmam gerekiyor acaba hepsini ablatabilirmisiniz bi parça halinde inanın bios hakkında en ufak bi bilgim yok şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekran kartını çıkartıp, monitörü anakartın onboard grafik girişine bağlayarak deneyebilir misiniz bir de? BIOS'tan aktifleştirmeniz gerek onboard grafikleri, eğer aktif değilse.

şuanda dediğiniz üzere bios pilini çıkarttım ardından tepede büyük harfle American Megatrends yazısı var altında da da bi takım yazılar ve benim sistemim yazıyor bunun sonrasında ne yapmam gerekiyor acaba hepsini ablatabilirmisiniz bi parça halinde inanın bios hakkında en ufak bi bilgim yok şimdiden çok teşekkür ederim.

Bios pilini çıkartıp 3-4 dk bekleyin bilgisayarı çalıştırmayın ve kasanın güç kablosunu çıkartın daha sonra pili takın ve güç kabolusunu da takın bilgisayarı açın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı