GTX 1050 Ti sistem için işlemci vs RAM

PatatesLahanasi

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarım son zamanlarda oynadığım oyunlarda sıkıntı çıkarmaya başladı, ben de bundan dolayı bilgisayarımdaki parçaların bazılarını daha iyi bir parçayla değiştirmek istiyorum. Genelde Fortnite, R6 ve Rust oynuyorum, genelde Fortnite'da çok sıkıntı çekiyorum. 1-2 hafta önce çekilmiş Fortnite test videolarında çoğu kişi Low ayarlarda 130-150 FPS alıyor, ben 100 FPS'nin üstüne zor çıkıyorum. Bu sorundan sıkıldığım için işlemci veya RAM satın almayı düşünüyorum, sizce RAM mi almak daha mantıklı yoksa işlemci mi almak daha mantıklı? Yardım eden herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti Gaming X.
İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G.
RAM: G.Skill 8 GB Ripjaws 3200MHz.
Anakart: MSI A320M PRO-VH Plus.
PSU: Power Boost 450W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram veya işlemci eklemen FPS'i artırmayacak, ekran kartını değiştirmen gerek yüksek FPS artışı için ama gerek yok, dediğin her oyun en az 60 FPS'de çalışır zaten, monitörün 60 HZ ise 60 FPS üstü olan herhangi bir FPS değerinin hiçbir yararı olmaz.
Fortnite'da map yüklenmiyor, seslerde gecikme oluyor, çok fazla FPS düşüşü yaşıyorum, CPU 100 olduğundan dolayı arka planda işlem yapmam imkansız hala geliyor. Fortnite'da map yüklenmeme sorunu sadece 60 FPS'ye sabitlediğimde çözülüyor, fakat oyun esnasında 40 FPS'lere düşmesi benim canım sıkıyor. İngilizce ve Türkçe bazı kaynaklarda bu sorunun çift kanallı ram ile çözüleceği söylenmiş, bende bunun için böyle bir konu açma gereği duydum. Bu arada monitörüm 144 Hz, yorumun için teşekkür ederim.

Fortnite'da map yüklenmiyor, seslerde gecikme oluyor, çok fazla FPS düşüşü yaşıyorum, CPU 100 olduğundan dolayı arka planda işlem yapmam imkansız hala geliyor. Fortnite'da map yüklenmeme sorunu sadece 60 FPS'ye sabitlediğimde çözülüyor, fakat oyun esnasında 40 FPS'lere düşmesi benim canım sıkıyor. İngilizce ve Türkçe bazı kaynaklarda bu sorunun çift kanallı ram ile çözüleceği söylenmiş, bende bunun için böyle bir konu açma gereği duydum. Bu arada monitörüm 144 Hz, yorumun için teşekkür ederim.
Birkaç yıl önce 8GB RAM yeterliydi, demek ki güncelleme geldikçe sistem gereksinimleri artmış, CPU'yu da o kadar kullanmasına şaşırdım gerçekten, görünen o ki hem RAM'e hem işlemciye ihtiyacın var bu şartlar altında.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı