GTX 1050 Ti sistemde anakart tmp 6-8 115 derece oluyor ve FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

Synty

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
GTX 1050 Tİ
Anakart
OEM H110
İşlemci
INTEL CORE İ5 6400
Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir FPS düşmesi ile uğraşıyorum fakat hala çözüm bulamamış durumdayım. Bugün sıcaklık değerlerini kontrol ederken tmpın 6-8'nin aşırı derecede ısındığını gördüm ve de ne oldugunu bilmediğim için sormak istedim. Diğer parçalarda pek bir ısınma oldugu söz konusu değil nedir bu kadar drop yememin sebebi bilemedim bundan kaynaklı olabilir mi sizce? 200 FPS'den 10 FPS'ye kadar düşüyorum eskiden daha az olurken şu an daha da sıklıkla ve de fazla şekilde olmaya başladı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Arkadaşlar ek olarak eklemek istediğim bir şey daha gördüm bunu yeni fark ettim.
Bu FPS düşmesi yokken.

akıcı böyle.PNG

kasarken böyle.PNG

Bu ise FPS düşmesi var iken.

Dosya Ekleri

• 1 ıncı.PNG
    1 ıncı.PNG
    130,8 KB · Görüntüleme: 28
  • 2 ıncı.PNG
    2 ıncı.PNG
    131,9 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir FPS düşmesi ile uğraşıyorum fakat hala çözüm bulamamış durumdayım. Bugün sıcaklık değerlerini kontrol ederken tmpın 6-8'nin aşırı derecede ısındığını gördüm ve de ne oldugunu bilmediğim için sormak istedim. Diğer parçalarda pek bir ısınma oldugu söz konusu değil nedir bu kadar drop yememin sebebi bilemedim bundan kaynaklı olabilir mi sizce? 200 FPS'den 10 FPS'ye kadar düşüyorum eskiden daha az olurken şu an daha da sıklıkla ve de fazla şekilde olmaya başladı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Arkadaşlar ek olarak eklemek istediğim bir şey daha gördüm bunu yeni fark ettim.
Bu FPS düşmesi yokken.

Eki Görüntüle 1768126

Eki Görüntüle 1768125

Bu ise FPS düşmesi var iken.

HW Monitör, olmayan sensörleri yüksek gösterebiliyor, oradaki sıcaklıklardan bağımsız olarak, işlemcinizin bu kadar frekans kısması, anakart mosfetlerinden kaynaklanıyor gibi, ya arızalı MOSFET var ya da çok ısınıyor.

OCCT Power testi yapıp VSOC MOS sıcaklığını kontrol edin.

RAM takviyesi yapın.
Daha önce arkadaşımdan almıştım test etmek için durum aynıydı.

HW Monitör, olmayan sensörleri yüksek gösterebiliyor, oradaki sıcaklıklardan bağımsız olarak, işlemcinizin bu kadar frekans kısması, anakart mosfetlerinden kaynaklanıyor gibi, ya arızalı MOSFET var ya da çok ısınıyor.

OCCT Power testi yapıp VSOC MOS sıcaklığını kontrol edin.

Merhaba söylediğiniz programı indirdim fakat VSOC MOS sıcaklığını bulamadım tam olarak bilgilendirme şansınız var mıdır?

Son düzenleme:
Daha önce arkadaşımdan almıştım test etmek için durum aynıydı.

Merhaba söylediğiniz programı indirdim fakat VSOC MOS sıcaklığını bulamadım tam olarak bilgilendirme şansınız var mıdır?

İsmi değişebiliyor, genelde sıcaklıklarda en altta oluyor, test esnasında, yüksek derecelere çıkan bir değer var mı onu kontrol edin.

90, 100 derecelere.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı