GTX 1050 Ti Sistemde Düşük FPS

Berkay Açar

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
PC Parçaları :
ASUS Strix B350-F Gaming Anakart
- Asus Expedition GTX 1050 Ti Ekran Kartı
- AMD Ryzen 5 1600 İşlemci
- Kingstone Predator 8 GB 3200MHz DDR4 RAM
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64bit lisanslı

Bilgisayarın parçalarını toplayalı 2 gün oldu. Lakin ilk açıp parçaları taktığımda PUBG 90-120 Arası FPS alırken şu anda 40'dan yukarısını göremiyorum. Problemin yazılımsal olduğuna eminim lakin bulmakta güçlük çekiyorum.

(Driver Booster Programı ile driverlar güncel - XBOX DVR Kapalı - Nvidia Denetim Masası üzerinden ayarlar kısmen yapılı - Güç seçenekleri Tam Performans)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinizi yaptım lakin herhangi bir değişiklilik olmadı. Yeniden format atıp driverları sadece windows updateleri ile birlikte güncelledim eskisinden bir tık daha iyi lakin anlamadığım olay yüklemiş olduğum fotoğraftaki durumlar ne yazık ki. Bu arada amd işlemcili bir bilgisayarı ilk defa kullanıyorum. foto1.PNG foto2.PNG foto3.PNG

AMD Chipset sürücüsünü güncelle.
Chipset

AMD Raid Sata sürücüsünü güncelle.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/05SATA/AMD_RAIDXpert2_Driver_Win10_V8.1.0.70_20180206.zip

Bellek frekansını artırmak için aşağıdaki rehberi uygulayın.
AMD Ryzen RAM Frekansı Yükseltme Rehberi - Technopat

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Problemin yazılımsal olduğuna eminim lakin bulmakta güçlük çekiyorum.
Bilgisayarınız PUBG için harika özelliklere sahip değil aldığınız FPS değerleri normal. 8GB RAM bu oyun için artık yetersiz. OSD menüsünden CPU ve GPU çalışma oranlarına bakın kullanıla RAM miktarı ve oyunun kurulu olduğu yer(SSD,HDD) önemli. Oyunu GeForce Experience üzerinden optimize ederseniz iyi bir FPS ile oynayabilirsiniz.
GTX 1050Ti PUBG'de 1080p yüksek FPS vermiyor artık.

Bu FPS düşüşü sadece PUBG'de mi oluyor yoksa bütün oyunlarda mı?
Bütün oyunlarda olmakta.

AMD Chipset sürücüsünü güncelle.
Chipset

AMD Raid Sata sürücüsünü güncelle.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/05SATA/AMD_RAIDXpert2_Driver_Win10_V8.1.0.70_20180206.zip

Bellek frekansını artırmak için aşağıdaki rehberi uygulayın.
AMD Ryzen RAM Frekansı Yükseltme Rehberi - Technopat

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Problemim yukarıda belirtmiş olduğunuz 2 adet driverda zaten. O driverların kurulumlarını yapamıyorum. 175.Hatayı veriyor.

Bilgisayarınız PUBG için harika özelliklere sahip değil aldığınız FPS değerleri normal. 8GB RAM bu oyun için artık yetersiz. OSD menüsünden CPU ve GPU çalışma oranlarına bakın kullanıla RAM miktarı ve oyunun kurulu olduğu yer(SSD,HDD) önemli. Oyunu GeForce Experience üzerinden optimize ederseniz iyi bir FPS ile oynayabilirsiniz.
GTX 1050Ti PUBG'de 1080p yüksek FPS vermiyor artık.
Haklısınız lakin. 30 FPS almam da pek normal değil sanırsam :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı