GTX 1050 Ti Sistemde Düşük Performans

Seos

Hectopat
Merhabalar, 1 hafta önce bilgisayar topladım.
Özellikleri;
  • AMD Ryzen 1600X
  • MSI 1050TI - Ekran Kartı
  • 8 GB Kingston Hyper X RAM
  • Monitörüm ise - ViewSonic XG2402
Ama Fortnite, PUBG ve hatta LoL'de bile düşük FPS sorunu yaşıyorum. Bir sorun olduğunu düşünüyorum çünkü LoL'de bile Low ayarlarla 80 FPS saçma geliyor.

Aida64 HTML raporu.

İndir Report htm

Resimdekilerde oyundaki MSI AFterburner yazılımı.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    130,1 KB · Görüntüleme: 109
  • fghjk.png
    fghjk.png
    233,4 KB · Görüntüleme: 168
Oyun içi kullanım değerlerini istedim. Paylaştığım MSI Afterburner Gösterge Rehberinde nasıl yapacağınız anlatılıyor. Kullanım ve sıcaklık değerlerini bilmeden kafamdan bir şeyler söylemem.
MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat
Resimdeki gibi sol üstte CPU, GPU, Bellek kullanım ve Sıcaklık değerleri gözükecek şekilde 1-2 tane ekran görüntüsü çekip paylaşacaksınız.

412.jpg

Chipset sürücüsünü güncelleyin.
http://download.msi.com/dvr_exe/amd_chipset_drivers_am4_RR.zip

Bağlantıdaki yönergeleri de uygulayın.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat

Anlam veremediğim şekilde kendi kendine düzeldi gibi.. aaa.png
Fortnite'da görüntü alamadım ama 122 FPS yazıyordu. Sizce bu sorun devam eder mi?
Bu da Fortnite

Dosya Ekleri

• aaaa.png
    aaaa.png
    236 KB · Görüntüleme: 94
Maalesef virüs taraması yapamıyorum. Windows izin vermiyor. Onun için ayrı bir konu açıcağım. Ama Windows update ve BIOS güncellemesini yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha öncesinde buraya konu açmıştım ama aradığım çözümü bulamadım ve daha donanımlı şekilde geldim. Belki bu sefer gerçekten yardım edebilecek biri çıkar.

Bilgisayar özelliklerim;
  • MSI B350M - Anakart
  • MSI 1050Ti - Ekran Kartı
  • AMD RYZEN 1600X - İşlemci
  • Kingston HyperX 8GB 3000MHz - Bellek
  • WD 1 TB-Harddisk
  • ViewSonic VG2402 144Hz - Monitör.
Özelliklerim bunlar olmasına rağmen düşük FPS sorunu yaşıyorum. Football Manager 17 gibi dandik bir oyunda bile 20 FPS alabiliyorum. FPS değerleri sürekli kendi kafasına göre değişiyor. (Sabitlememe rağmen) Denemediğim şey kalmadı.

NOT:Resimleri kırparak koydum. Çünkü technopat izin vermiyor tamamını koymama 1MB'den büyük olduğu için.

Aida64 - Raporlarım
  1. Report.htm
Aşağıya Fortnite, FM17, ve League of Legends görüntülerimi bırakıyorum.

fm1.png
Fortnite1.png
fortnite2.png
fortnite3.png
lol1.png
lol2.png

@karakule Merhabalar yeni konu açamadığım için buraya yazmak zorunda kaldım tekrardan yardımcı olabilirmisiniz?
Yardımcı olmadığınız için teşekkürler :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı