GTX 1050 Ti sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Syndra

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
GTX 1050 Ti 4 GB
Anakart
Asus H110M-C
İşlemci
i3 6098P
Son 1 aydır herhangi bir oyunda bilgisayar bir anda donuyor ve ses de takılmaya başlıyor bunun üzerine bilgisayarı tuşundan kapatıp açtığımda nvlddmkm mavi ekran hatasını verdi. Bilgisayar yaklaşık 5 yıldır bende. Daha öncesinde ısınma sorunları oldu macununu falan değiştirip halledebilmiştim. Şimdi de dediğim gibi direkt donuyor ve hiçbir oyun oynanmıyor. 7.3/7.9 RAM kullanıyor ve %98 de GPU kullanımı var.
Bilgisayar parçalarının bilgilerini aşağıda verdim. Ayrıca RAM'in de bilgilerini falan görsel olarak ekledim. Minidump dosyasına baktığımda herhangi bir şey yoktu. Bilgisayardan çok anlamadığımdan da sistem-çakışmalar/paylaşım da bir şeyler yazıyordu onları da ekledim belki bir işe yarar. Anlayan varsa yardım etsin kafayı yiyeceğim.

Screenshot_2.png

Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:

SSD'den kaynaklı olabilir SSD'yi değiştimeyi dene.

Minidump dosyası boş . Bu donmalar son 1 2 aydır ve bu 2 ayda max 2-3 kere mavi ekran hatası oldu. Daha çok oyun oynarken bilgisayar bir anda donuyor ve bununlar birlikte ses de donuyor ve cızırtılı bir ses çıkıyor . Sonra da donunca bilgisayarı kapatıp açıyorum öyle düzeliyor sonra oyun falan oynarken yine donuyor. Mavi ekranı da bir keresinde bilgisayarı kapatmadım beklettim öyle kendi kendine verdi. Minidump dışında başka bir yerden hatayı göremez miyiz?

SSD'den kaynaklı olabilir SSD'yi değiştimeyi dene.

Ben de onu düşündüm ama hem SSD hem de harici hard diskim var ikisinde de çöküyor.

Memtest86 ile bellek testi yapıp sonuçları at.
Bunu yükle.
OCCT ile 40 dakika ayrı ayrı VRAM ve 3D testi yapıp sonuçları at.

Bu şekilde Nvidia sil.
En güncelden 3 eski sürümlü sürücüyü indir yükle.

Isı değerleri ne alemde ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı