Çözüldü GTX 1050 Ti sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Syndra

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
GTX 1050 Ti 4 GB
Anakart
Asus H110M-C
İşlemci
i3 6098P
Son 1 aydır herhangi bir oyunda bilgisayar bir anda donuyor ve ses de takılmaya başlıyor bunun üzerine bilgisayarı tuşundan kapatıp açtığımda nvlddmkm mavi ekran hatasını verdi. Bilgisayar yaklaşık 5 yıldır bende. Daha öncesinde ısınma sorunları oldu macununu falan değiştirip halledebilmiştim. Şimdi de dediğim gibi direkt donuyor ve hiçbir oyun oynanmıyor. 7.3/7.9 RAM kullanıyor ve %98 de GPU kullanımı var.
Bilgisayar parçalarının bilgilerini aşağıda verdim. Ayrıca RAM'in de bilgilerini falan görsel olarak ekledim. Minidump dosyasına baktığımda herhangi bir şey yoktu. Bilgisayardan çok anlamadığımdan da sistem-çakışmalar/paylaşım da bir şeyler yazıyordu onları da ekledim belki bir işe yarar. Anlayan varsa yardım etsin kafayı yiyeceğim.

Screenshot_2.png

Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MemTest86 ile bellek testi yapıp sonuçları at.
Bunu yükle.
OCCT ile 40 dakika ayrı ayrı VRAM ve 3D testi yapıp sonuçları at.

Bu şekilde NVIDIA sil.
En güncelden 3 eski sürümlü sürücüyü indir yükle.

Isı değerleri ne alemde?

Vallahi RAM testi, SSD testi, HDD testi — tüm testleri yaptırdım. Hiçbirinde sorun çıkmadı. İki kere de tüm Driver'ları silip yeniden yükledim, ama hiçbir şekilde çözülmedi. En son “bilgisayar gitti herhalde” deyip tüm parçaları söktüm, tekrar monte ettim. PC'nin içini bile temizledim. Yine düzelmedi, hatta artık BIOS atmaya başlamıştı.

Yapay zekâya sordum, bana “RAM'i sök, çıkar, soket değiştir” falan dedi. Soket değiştirdim, hem BIOS düzeldi hem de mavi ekran hatası gitti. Sürekli Rocket League oynadığım için oradan örnek vereceğim: GPU kullanımı %90'lardan %70'lere düştü, RAM de normalde 7.7/7.9 GB iken şimdi 5.7/7.9 GB civarına indi.

Yani aynı sorunu yaşayan arkadaşlar, ne varsa her şeyi deneyin. Benimki resmen şansa bala düzeldi.
MemTest86 ile bellek testi yapıp sonuçları at.
Bunu yükle.
OCCT ile 40 dakika ayrı ayrı VRAM ve 3D testi yapıp sonuçları at.

Bu şekilde NVIDIA sil.
En güncelden 3 eski sürümlü sürücüyü indir yükle.

Isı değerleri ne alemde?

Vallahi RAM testi, SSD testi, HDD testi — tüm testleri yaptırdım. Hiçbirinde sorun çıkmadı. İki kere de tüm Driver'ları silip yeniden yükledim, ama hiçbir şekilde çözülmedi. En son “bilgisayar gitti herhalde” deyip tüm parçaları söktüm, tekrar monte ettim. PC'nin içini bile temizledim. Yine düzelmedi, hatta artık BIOS atmaya başlamıştı.

Yapay zekâya sordum, bana “RAM'i sök, çıkar, soket değiştir” falan dedi. Soket değiştirdim, hem BIOS düzeldi hem de mavi ekran hatası gitti. Sürekli Rocket League oynadığım için oradan örnek vereceğim: GPU kullanımı %90'lardan %70'lere düştü, RAM de normalde 7.7/7.9 GB iken şimdi 5.7/7.9 GB civarına indi.

Yani aynı sorunu yaşayan arkadaşlar, ne varsa her şeyi deneyin. Benimki resmen şansa bala düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı