Çözüldü GTX 1050 Ti sistemde mavi ekran ve siyah ekran sorunları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

aligungor01

Attopat
Katılım
2 Nisan 2024
Mesajlar
8
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Gskill ripjaws 2400 mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 evo plus 250 gb
Ekran kartı
Asus rog strix 1050 ti
Anakart
Asus prime bm350m-a
İşlemci
Amd ryzen 5 1500x
Normalde çok stabil olan sistemim yaklaşık 4 ay önce ilk mavi ekranı verdi ve şu an günde en az 4 defa oluyor bu genelde Knight Online oynarken ya da Discord'dayken, ya da Chrome da iken... Memtest yaptım sorun çıkmadı. Windows 10 Pro'ydu sistem. İzin çakışması falan var galiba deyip Windows 10 SL format attım. Düzelmedi. BIOS olabilir dedim. BIOS'u güncelledim. Düzelmedi. Bilgisayarcıya götürdüm, M.2 ve normal bir SSD'in bozuk dedi, çıkartıp verdi bunları bana. Sistemin düzeldi dedi. Pat dün gece yine mavi ekran. Aklıma klavyemin Razer olup faremin Logitech olması sebebiyle mi yiyorum acaba diye bile geldi. Artık bu durum huzursuz ediyor beni mentalimi yedi yardım edenden de etmeyenden de Allah razı olsun hayırlı ramazanlar.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20240402_033129.jpg
    IMG_20240402_033129.jpg
    82 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20240401_025750.jpg
    IMG_20240401_025750.jpg
    101,3 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20240401_023056.jpg
    IMG_20240401_023056.jpg
    334,6 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG-20240330-WA0003.jpeg
    IMG-20240330-WA0003.jpeg
    75,9 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yine sabahlara kadar mavi ekran sorunumla uğraştım çoğu zaman mavi ekran da vermemeye başladı, siyah ekrana çevirdi. Ekran gidiyor, hiçbir şey yapılmıyor. Bağlı olan klavyenin vs. ışıkları kapanıyor. Kasadan resetliyorum, anca öyle açılıyor. Bunu ne zaman yapıyor arka planda Discord, Spotify, Google Chrome'dan 15 20 tane sekme açıyorum kendimce stres testi işte. RAM'den şüpheleniyorum, kullanım 8 GB üzerine çıkınca crash yiyorum gibime geliyor. Kendimce dump dosyasını incelemeye çalıştım işlemciyle ilgili bir şey var gibime geldi anlamadığım bir iş. Bundan anlayanlar keşke bana yardımcı olsa gerçekten bitap düştüm. Şimdi tekrar Memtest yapmaya gideceğim. Uykular haram :) buyurun minidump 042024-6437-01.rar

Sevindirici haber, BIOS'u sıfırladım ve düzeldi. Sorun şuymuş. 3500 MHz işlemciye 3800 aşırtma yapılmış ve sanırım voltage değeri yanlış girilmiş. Bunu ben yapmadım, kasanın eski sahibi yapmış olabilir. Kasa 2 yıldır bende ama bir yayıncı arkadaşımdan almıştım. (BIOS sürüm güncelleyince sıfırlanıyor sanıyordum sıfırlanmamış) sorun çözüldü. Eğer aynısını yaşayan varsa BIOS sıfırlayın.bilgisayar kapanma sorunlarında faydası olabilir sizin için de. Konu kapatılabilir çok teşekkürler. 🫶
Ekran kartınızın sürücüsünü DDU ile kaldırıp verdiğimi kurun.

USB ile ne takıyorsunuz sisteme?
 
Ekran kartınızın sürücüsünü DDU ile kaldırıp verdiğimi kurun.

USB ile ne takıyorsunuz sisteme?

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. PC'ye takılı olarak Razer Blackwidow V3 tenkeyless klavye, Logitech G402 mouse, Razer Barracuda Wireless kulaklı ve onun Wireless adaptörü, Razer Seiren mini mikrofon bunun dışında USB sürücü falan kullanmıyorum sadece format atarken takıyorum. Tam olarak DDU ile kaldırma yapıyorum şu anda daha önce de yapmıştım fakat üzerine format atıp yine yüklemiştim şimdi temiz bir şekilde denemeye çalışacağım.

Güncelleme: 24 saati geçti ve hala mavi ekran yemedim. NVIDIA ekran kartı sürücüleri temiz kurulum rehberi (nvcleanstall) buradaki rehberden güvenli modda internetsiz kurulum yaptım GeForce Experience olmadan, sanırım problem GeForce Experience'ta imiş.

24 saatin sonunda oyun açıkken Chrome açtım ve siyah ekran yedim direkt.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleme: NVIDIA GeForce Experience olmadan kurulum yaptım ekran kartına mavi ekran gitti bu sefer de siyah ekran verdi. BIOS'tan RAM profilini DOCP kapalıydı açtım ve donanım hızlandırması olan her programdan o ayarı kapattım Spotify dahil. Ayrıca Chromium tabanlı tarayıcılar Windows güncellemesi yüzünden bu tarz bir hataya sebep olabiliyormuş. Google Chrome kaldırıp Firefox geçtim tüm geçmişimi temizledim tarayıcılara ait. Tüm bu adımları uyguladım ve 2 gündür sorun yaşamıyorum inşallah da yaşamam. Bunu yaşayanlar varsa dediğim adımları uygulayabilir.

Anakartta Wi-Fi desteği var mı bilmiyorum ama Razer Barracuda kullanıyorum USB. Yanında verdiği uzatıcı ara kabloyla taktığım bir Wi-Fi aparat var. Bu sebep olabilir mi?

Tümü kendi Razer içeriği orijinal kutudan çıkanlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Kulaklığı doğrudan bilgisayara mı bağlıyorsunuz yoksa bir çoklayıcıya vs. mi bağlıyorsunuz? Kulaklığın sürücüsünü kaldırıp bir süre kullanmayın, sistemi gözlemleyin olmadı.
 
Kulaklığı doğrudan bilgisayara mı bağlıyorsunuz yoksa bir çoklayıcıya vs. mi bağlıyorsunuz? Kulaklığın sürücüsünü kaldırıp bir süre kullanmayın, sistemi gözlemleyin olmadı.

Kulaklığı çoklayıcıya değil fakat kasada Wi-Fi olmadığı için bu aparatla bağlıyorum işte fotoğraftaki. Onu kullanmadım son mavi ekrandan beri aynı hatayı almadım, normal kulaklık ucu var jack var ya earphone onu taktım ama dün de Discord mavi ekran verdirdi. Ayarlardayken kaydet çık yapıyordum tekrar tekrar kaydet geliyordu Discord'u sağ alttaki uygulamalar sekmesinden sağ tık kapat yaptım böyle yaptığım anda mavi ekran verdi. Sanırım Discord ile ilgili de farklı bir problemim var PC'de mavi ekran sebebi bir tane değilmiş galiba çözdükçe başka şeyler keşfediyorum en başta GPU driver problemdi onu çözdüm kulaklığı keşfettim onu da çözdüm şimdi ise bir izin problemi var ya da Discord uyumluluğu ile ilgili Win 8 denedim uyumluluktan çözemedi, onu Windows normal Windows 10 kullanıyorum uyumluluğu şu anda mecburen.

Dump dosyalarını tekrardan bırakıyorum günceldump.rar
 
Son düzenleme:
Dosyaların biri 2 Nisan'dan kalma, ona bakmıyorum.

BIOS güncelleyin:

Ayarlardayken kaydet çık yapıyordum tekrar tekrar kaydet geliyordu Discord'u sağ alttaki uygulamalar sekmesinden sağ tık kapat yaptım böyle yaptığım anda mavi ekran verdi.
Bu bir sorun olmayabilir. Şu şekilde kullanın sistemi bir süre.
 

Geri
Yukarı