Çözüldü GTX 1050 Ti sistemde PUBG oyun ortasında donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shell32.dll

Megapat
Merhaba, PUBG oynarken oyunun ortasında donuyor ve çıkıp girmediğim müddetçe oyun kendine gelmiyor. Ancak sorun kısır döngü şeklinde devam ediyor. Konuyu bu forumun altında açmamın nedeni yaptığım overclock kaynaklı bundan olabileceğini düşünmem. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İsteğinize bağlı olarak AIDA64 testlerini iletebilirim.

Öncelikle belirtmeliyim ki GPU, CPU ve RAM bileşenlerim O.C. altında çalışıyor. Aşağıya bunların modellerini ve ne tür bir O.C. yaptığımı bırakıyorum.

GPU: Gigabyte G1 Gaming GTX 1050 Ti.
Yaptığım O.C: +1000MHz Memory clock ve +50MHz Core clock şeklinde. Ek olarak voltaj vermedim.

CPU: Ryzen 3 1300X.
Yaptığım O.C: 3.5GHz frekansından --> 3.7GHz frekansa çıkardım. Verdiğim voltaj ise 1.25V. (Default voltajını bilmiyorum, tahminen 1.2v civarında.)

RAM: Kingston HyperX 8 GB DDR4 2666MHz.
Yaptığım O.C: 2666MHz frekansından -->3000MHz frekansa çıkardım. Verdiğim voltaj ise 1.3v. (Default: 1.2v)

Çözüm
Değerli yanıtlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Aşağıdaki yönergeleri uygulayarak sorunumu çözdüm.
GPU'ya manuel yaptığım overclock'u geri çektim. Hazır olarak verilen O.C. Profile ayarına geçtim. (Daha stabil olacağını düşündüğümden) Hatamın asıl çözüm kaynağı ise RAM voltajını 1.3 volt'tan 1.35 volt'a çekmem oldu. Sorunum tamamen çözüldü. Ek olarak işlemciyi de 1.35 volt seviyesine çektim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ekran kartına uygulanan O.C miktarı bence hatalı. Eski halinde kullanmanızı öneririm.
Diğer bileşenlerin O.C miktarında sıkıntı yok hatta az bile vermişsiniz, güzel seviyelerdeler.
Ekran kartına uyguladığım O.C. miktarındaki hatayı söyleyebilir misiniz rica etsem? Ona göre bir aksiyon alayım.

Anladım ama sorunumun çözümü bu değil maalesef. Daha önce +100 +200MHZ Memory Clock girdiğimde de bu sorun baş gösterdi. Dediğiniz şeye dikkat edeceğim ama ondan olduğunu pek zannetmiyorum.

GPU'nun overclock unu çekmeni öneririm aynı sistem bende de var. Modelleri farklı sadece çeşitli oyunlarda açılmama hata türü şeyler aldım o yüzden GPU clocku çektim. Not: CPU 8 9 aydır 3.8 O.C' li herhangi bir probleme rastlamadım.

Değerli yanıtlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Aşağıdaki yönergeleri uygulayarak sorunumu çözdüm.
GPU'ya manuel yaptığım overclock'u geri çektim. Hazır olarak verilen O.C. Profile ayarına geçtim. (Daha stabil olacağını düşündüğümden) Hatamın asıl çözüm kaynağı ise RAM voltajını 1.3 volt'tan 1.35 volt'a çekmem oldu. Sorunum tamamen çözüldü. Ek olarak işlemciyi de 1.35 volt seviyesine çektim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…