GTX 1050 Ti sistemde "VIDEO_TDR_FAILURE" mavi ekran hatası

Serkan71

Centipat
Katılım
15 Haziran 2020
Mesajlar
4
Uzun zamandır bilgisayarımdan mavi ekran hatası alıyorum. Birkaç kez format atıp temiz bir kurulum yaparak tüm driverları güncellememe rağmen sorun düzelmedi.
İnternette gördüğüm şeyleri denediğim halde bir çözüm bulamadım.
Ram testi yaptığım zaman hiç hata almadım.
Mavi ekran hatası
Durdurma kodu: VIDEO_TDR_FAILURE
Başarısız: nvlddmkm.sys

GTX 1050 Ti
i5 2500K
8 GB RAM
Z68P-DS3 anakart

minidump
 
Merhaba
Bu hatanın sebebi ekran kartınıza aşırı yüklenme olmasından kaynaklıdır. Bu hatayı önlemek için ekran kartınızı kullanan ve aynı anda açtığınız programlamlar var ise bunları kapatmanız ve ekran kartınızın en güncel sürümünü marka üreticisinizin sayfasından indirmenizdir. Eğer bu işe yaramaz ise;



Siyah ekran aldığınızda CTRL+SHIFT+ESC tuşlarına basıp görev yöneticisini açın. Burada ayrıntılar kısmında LockAppHost.exe işlemini devre dışı bırakın ve kontrol edin. Eğer ekran gelirse;



Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan pencereye "SFC /SCANNOW" yazıp ENTER tuşuna basınız.(Tırnak işaretleri hariç.) İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.



Sorunun devam etmesi durumunda BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.



Sorunun devam etmesi durumunda Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Sonrasında aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayıp test ediniz.



DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth



DISM'yi veya Sistem Güncelleştirme Hazırlık Aracı'nı kullanarak Windows bozulma hatalarını düzeltme makalesindeki işlemi uyguladıktan sonra deneyiniz.



Bundan da netice alamazsanız yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturup test ediniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı