GTX 1050 Ti sisteme İşlemci önerisi

Bütçe
1800

Ramazan Torlak

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle sistemim;
Zowie BenQ RL2455 75Hz 1ms.
Galax GeForce GTX 1050 Ti.
AMD Ryzen ™ 3 1300X 3.5GHz
ASRock AB350M AMD A320 AM4 soket.
Data DDR4 16 GB(2x8GB) 3200MHz XPG Gammix D30.

Bütçem: 1800.

1. Kafamdaki işlemci 3600. Araştırdığım kadarıyla stok soğutucuda ısı problemi varmış, eğer ben bu işlemciyi alırsam yanında bir kule tipi soğutucu almak gerek sanırım fakat onu 1 ay sonra alabilirim. RAM MHz desteği 3200 olduğu ve 6/12 olduğu için ilk sıraya koyuyorum. (Kasamda 1 önden, 1 yandan, 1 tane de egzoz fanım var.)

2. - Ryzen 3500 RAM desteği 3200 fiyat açısından daha makul fakat 6/6 YouTube'daki testlerde de öyle aman aman bir FPS farkı görmedim 3600 ile (teknik detaylarına tam hakim değilim tekli çekirdek hızı vb.)

3. - 2600 6/12 ve RAM desteği 2666 fiyat olarak beni zorlamaz fakat geleceğe dönük bir tercih olmaz diye düşünüyorum, özellikle elimdeki RAM'lar 3200 MHz de çalıştırabilecekken.

Twitch'te falan yayın açmak gibi bir planım yok, arkadaşlarımla oyun oynayan biriyim fakat Discord'dan arkadaşlarıma yayın yapmak istediğimde de bir sorun yaşamak istemiyorum. Şu anki işlemcim ile Forza Horizon 4 falan oynarken Discord'da konuşamıyorum bile, oyun İşlemcimi çok tüketiyor. Son olarak ileride ekran kartımı yükselteceğim zaman fazla yüksek bir şey alamam, 1650 Super düşünüyorum. Hem ekran kartımı besleyecek hem de biraz güçlü bir işlemci arıyorum.

Ryzen 5 2600 bile işinizi rahatlıkla görecektir. Bütçe varsa Ryzen 5 3600 ilerisi için daha iyi olacaktır.

3600 stok fanda ısınma sorunu beni ne kadar zorlar bir bilginiz var mı testlerde stok fan ile diğer işlemcilere göre hep 5-15 derece fazla oluyor sıcaklığı
3600 stok fanda ısınma sorunu beni ne kadar zorlar bir bilginiz var mı testlerde stok fan ile diğer işlemcilere göre hep 5-15 derece fazla oluyor sıcaklığı

Araştırdığım kadarıyla BIOS'dan CPB (tam emin değilim isminden salladım) diye bir ayarı kapatında ısınma sorunu az da olsa çözülüyormuş sanırım

Eğer anakartı değiştirme imkanı varsa 10400F ve H410 anakart da alınabilir, şu an işlemci 1300 anakart da 500 600 lira civarında belki indirim olursa bütçe dahilinde alınabilir, hem çok çekirdek performansı iyi hem de 3600'ü geçen bir oyun performansı var.

3600 stok fanda ısınma sorunu beni ne kadar zorlar bir bilginiz var mı testlerde stok fan ile diğer işlemcilere göre hep 5-15 derece fazla oluyor sıcaklığı.

Araştırdığım kadarıyla BIOS'dan CPB (tam emin değilim isminden salladım) diye bir ayarı kapatında ısınma sorunu az da olsa çözülüyormuş sanırım.

Core performance Boost kapalı şekilde bir süre kullanabilirsiniz.

Eğer anakartı değiştirme imkanı varsa 10400F ve H410 anakart da alınabilir, şu an işlemci 1300 anakart da 500 600 lira civarında belki indirim olursa bütçe dahilinde alınabilir, hem çok çekirdek performansı iyi hem de 3600'ü geçen bir oyun performansı var.

Haklısınız 10400F ile 3600 gözle görülür bir performans farkı var ama hem 10400F 2666MHz destekliyor hem de anakart değiştirmek gerek 3600 ile RAM'ları 3200MHz çalıştırıp o aradaki performans farkını az da olsa kapatılabilir diye düşünüyorum.

Haklısınız 10400F ile 3600 gözle görülür bir performans farkı var ama hem 10400F 2666MHz destekliyor hem de anakart değiştirmek gerek 3600 ile RAM'ları 3200MHz çalıştırıp o aradaki performans farkını az da olsa kapatılabilir diye düşünüyorum.
Haklısınız İntel'in RAM kısıtlamasını eklemeyi unutmuşum, ama eğer RAM'lar uyumlu olursa H410 anakartlarla, elinizdeki RAM'in frekansı anakartın desteklediği hıza bağlı olarak uyumlu çalışabilir, ayrıca RAM hızı İntel'de çok aşırı farketmiyor, 3200 MHz ile 2666 MHz RAM arasında AMD'deki gibi fazla bir FPS farkı oluşmuyor, AMD işlemcilerde genellikle işlemci bellek komut seti gecikmesi İntel'e göre yüksek olduğundan RAM frekansından çok kolay etkileniyor sanırım. Tabi ki sizin tercihiniz isterseniz farklı bir yükseltme de yapabilirsiniz ama eğer RAM'lar uyumlu çalışırsa anakartla en azından hem yayın odaklı olarak bir nebze de olsa Ryzen performansı olur hem de oyun konusunda kafanız uzun süre rahat olur.

Hocam yapabilirseniz anakart işlemci değişime gidin yoksa 3600 yeter 10400F de sadece 3000MHz de 3600'den önde ki oda sadece Z490 anakart la mümkün aksi takdirde ya aynı kalıyorlar ya da ufak farklarla geride kalıyor yani bana sorarsanız ek masrafa gerek yok 3600 alın UV vs bir şekilde ısınma sorunu çözülür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı