GTX 1050 Ti sisteme işlemci önerisi

Merhaba.

Şu anda kullanmış olduğum bilgisayarımda Intel i5 3470 işlemcisine sahibim. Nesil yükseltmek mantıklı olabilir mi örneğin 12400F ile değiştirmek gibi?

Donanım:
i5 3470.
GTX 1050 Ti.
16 GB DDR4 RAM.
Anakart daha önce adını hiç duymadığım bir marka ve soket özelliklerini bilmiyorum, buna göre bir işlemci önerisi yapılırsa sevinirim

Merhaba.

Şu anda kullanmış olduğum bilgisayarımda Intel i5 3470 işlemcisine sahibim. Nesil yükseltmek mantıklı olabilir mi örneğin 12400F ile değiştirmek gibi?

Donanım:
i5 3470.
GTX 1050 Ti.
16 GB DDR4 RAM.
Anakart daha önce adını hiç duymadığım bir marka ve soket özelliklerini bilmiyorum, buna göre bir işlemci önerisi yapılırsa sevinirim
Selamlar,

Anakartınızın desteklediği üzere ben işlemciyi İ7 3770K ile güncellemenizi tavsiye ederim.

Ancak sadece bununla yeterli kalmak istemezseniz anakart, ram ve işlemciyi üçünü birden değiştirmenizi öneririm.

Teşekkür ederim, Intel işlemciden yürüyerek hem anakart hem işlemci yükseltmesi mi yoksa amd ye geçip bir donanım sağlamak mı daha iyi olur fikrinizi almak isterim.

Örneğin Ryzen 5600 işlemcili bir sistem, bunu sormamın sebebi birçok forumda 5600'ün çoğu Intel işlemcisine göre kaliteli iş yaptığının söylenmesi.
Zaten anakart değiştireceksek AM4 soketli bir anakart ile 5600 daha mı iyi olur?

1050ti ile uyumlu öneriniz?

Teşekkür ederim, Intel işlemciden yürüyerek hem anakart hem işlemci yükseltmesi mi yoksa AMD'ye geçip bir donanım sağlamak mı daha iyi olur fikrinizi almak isterim.

Örneğin Ryzen 5600 işlemcili bir sistem, bunu sormamın sebebi birçok forumda 5600'ün çoğu Intel işlemcisine göre kaliteli iş yaptığının söylenmesi.
Zaten anakart değiştireceksek AM4 soketli bir anakart ile 5600 daha mı iyi olur?

1050 Ti ile uyumlu öneriniz?

AM4 5600 alırsanız 1050 Ti güçsüz kalacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı