GTX 1050 Ti sisteme yükseltme önerisi

desısrey

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar şöyle bir bilgisayarım var, her ay bir parça yükseltmek istiyorum (maddi durumdan dolayı). Ne önerirsiniz ve sıralama nasıl olmalı? Yani 1.hangisi 2.hangisi gibisinden.

İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 3.10 GHz
RAM: 8 GB
Ekran Kartı: GeForce GTX 1050 Ti (4 GB galiba)
Anakart: MSI B450
Dahili Bellek: Hard disk 300 GB

Bu arada şimdilik sadece Valorant-lol tarzı şeyler oynuyorum fakat ileride daha farklı oyunlar da oynamak istiyorum.

Her şeyden önce bir SSD disk almanız lazım(240 GB kafi)
İşlemciyi R5 5600 yaparsanız uzun yıllar rahat edersiniz.
Valorant LoL gibi oyunlar işlemci tabanlı olduğu için ekran kartını öncellikle değiştirmenin anlamı yok.(işlemciyi aldıktan sonra 6600 gibi bir kart takılabilir)
RAM'i 16 yapın.

Valorant LoL gibi oyunlar işlemci tabanlı olduğu için ekran kartını öncellikle değiştirmenin anlamı yok.(işlemciyi aldıktan sonra 6600 gibi bir kart takılabilir)
RAM'i 16 yapın.
Hdd'ye ekstra olarak ssd diyorsun değil mi ? Yer değiştirme tarzı değil yani.
R5 ile R3 arasında çok mu fark oluyor işlemci olarak ?
Ve en son olarak Ram'i değiştiriyorum değil mi ? Bu sıralama burada dursun rehber olarak kullanayım :)

Bütçeni yazar mısın?
Komple pc toplamayı düşünmüyorum, her ay bir parçasını değiştireceğim. Her parçanın uçuk parçalar olmasına gerek yok, Her oyunu açabilsin kafi benim için.

Ryzen 5 5600 + RX6600 XT fiyatına göre en iyi performansı sunar.

Ryzen 3 1200 tofaş
Ryzen 5 5600 bmw.
Teşekkürler yukardaki arkadaşın söylediklerini doğrulamış oldun, o zaman Yazılan ilk yorumun sıralamasıyla devam edeceğim. İlgilenip yorum yapan herkese teşekkürler :)

RAM'i 16 yapın.
Bir de hocam 6600 yazınca bir sürü marka çıkıyor sizin önerdiğiniz hangisi acaba ekran kartı için ?

Son düzenleme:
Teşekkürler yukarıdaki arkadaşın söylediklerini doğrulamış oldun, o zaman yazılan ilk yorumun sıralamasıyla devam edeceğim. İlgilenip yorum yapan herkese teşekkürler :)

Bir de hocam 6600 yazınca bir sürü marka çıkıyor sizin önerdiğiniz hangisi acaba ekran kartı için?

Mümkün oldukça MSI ve ASUS tercih edin.

Hocam son bir sorum daha var, şu an küçüķ 60Hz VGA girişli bir monitörüm var. Önce monitör mü değişmeli yoksa bu saydıklarınız mı?

Monitor işi kolay 3500TL civarı bir monitor alıp öndeki 10 yılı gene geçirebilirsiniz.
Ama bu parçaların yarın 2 kat olmayacağının garantisi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı