GTX 1050 Ti sürekli GPU hızı değişmesi

Mehmet okluoğlu

Hectopat
Daha fazla  
1- Ek güç bağlantısı olmayan ekran kartına hız aşırtma yapılır mı ?
2- Ben hız aşırtma yaptığımda ekran kartı hızı hep değişiyor. Başka oyunda 1948 başka oyunda 1810 olabiliyor neden böyle oluyor? (Ekran kartım GTX 1050 Asus Expedition 2GB)
3- Bazı oyunlarda 4K'ya aldığımda bazen FPS 5'e düşüyor. Ayar yükseltiyorum FPS düzeliyor 30-40'a çıkıyor yani bu 1080p çözünürlükte de oluyor. Ekran kartımı bozuk anlamadım.
4- Ek güç bağlantısı olmasa da ben karta bir miktar voltaj verdim. Yanlış mı yapmışım lütfen söyleyin.
5-arkadaşlar bazen oyunlarda ufak darboğaz olabiliyor. Neden bende anlamış değilim (i5 7400 işlemcim)

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Elbette yapılır.
2-Ekran kartlarının saat hızları gerektiğinde artar ve azalır. Bir ekran kartı sürekli tam güçte çalışmaz.
3-Hangi oyunlar?
4-Kafana göre ekran kartına voltaj vermemelisin. Ayrıca o ekran kartına hız aşırtma yapman çok saçma kart zaten güçlü.
5-Darboğaz olması mümkün değil.

1- Yapılabilir lakin kartın TDP limiti düşük olacağından çok da kârlı olmaması muhtemel.

2- Aşırtmaya özel bir durum değil. Bu kartlar belli çalışma profilleri ve ek saat yükseltmeleri ile geliyor zaten.

3- GTX 1050 4k çözünürlük oyunculuğu için üretilmiş bir kart değil. Ayar yükseltince oluşan FPS artışı darboğaza işaret ediyor olabilir.

4- TDP limitine ulaştığı sürece istediğiniz kadar voltajda verseniz ek saat hızı yükseltemez kart. Zira rastgele voltaj da mantıklı değil cidden.

5- Hangi oyunlarda, hangi çözünürlük ve ayarlarda, hangi voltaj ve saat hızlarında "darboğaz" oluşuyor? Rastgele verdiğiniz voltaj GPU'yu boğuyor da olabilir mesela.

1-Elbette yapılır.
2-Ekran kartlarının saat hızları gerektiğinde artar ve azalır. Bir ekran kartı sürekli tam güçte çalışmaz.
3-Hangi oyunlar?
4-Kafana göre ekran kartına voltaj vermemelisin. Ayrıca o ekran kartına hız aşırtma yapman çok saçma kart zaten güçlü.
5-Darboğaz olması mümkün değil.

verdiğin cevap için teşekkürler... kart'a hız aşırtma yapmamaya karar verim çünkü oyun testlerinde kendi hız aşırtma modunda daha yüksek fps veriyor +5 fps gibi
birde arkadaşlar bu 4k da ki sorun her çözünürlükte de oluyor galiba ram baya fazla sıkışıyor ondan çünkü abarttığımı fark ettim 1997 mb / 7890 mb falan yazıyordu... anladınız :D neyse teşşekkürler...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı