Çözüldü GTX 1050 Ti tüm oyunlar kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

immersion

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar, i5-7400 GTX 1050 Ti sistemim var. Tüm oyunlarda FPS çok düşük bir derecede ama en çok CS:GO oyununda belli oluyor. PUBG Lite'ta falan sadece drop giriyor ama CS'de her saniye 10-20 FPS. Tüm driverlarım son sürüm. DDU ile kaldırıp tüm driverları baştan kurdum. Ekran kartımın BIOS sürümünü güncelledim, harddiskime HD Tune ile test yaptım ve sorun çıkmadı. Windows'un arıza testiyle RAM'imi test ettim ve onda da hiçbir sorun çıkmadı. Tüm parçalarım sapa sağlam. Sıcaklık değerlerim CPU'da Maks. 65 minimum 45. GPU'da ise Maks. 75, minimum 55 arası değişiyor. Termal macunum zaten yeni, 1 ay oldu süreli. CS'de V-Sync kapalı ve ayarlarım en düşükte. Half Life'ta bile FPS 40'lara düşüyor. Arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

CPU: i5-7400.
GPU: GTX1050 Ti.
RAM: 8 GB DDR4.
HDD: 1TB WD10EZEX.

Bunlar Windows RAM aracı ile yaptığım RAM testi sonuçları:

index.png

Bunlar ise FurMark ile yaptığım ekran kartı testi sonuçları:

2.png

Bu ise en düşük ayarlarda CS:GO'daki FPS değeri:

3.png

Arkadaşlar, i5-7400 GTX 1050 Ti sistemim var. Tüm oyunlarda FPS çok düşük bir derecede ama en çok CS:GO oyununda belli oluyor. PUBG Lite'ta falan sadece drop giriyor ama CS'de her saniye 10-20 FPS. Tüm Driver'larım son sürüm. DDU ile kaldırıp tüm Driver'ları baştan kurdum. Ekran kartımın BIOS sürümünü güncelledim, harddiskime HD Tune ile test yaptım ve sorun çıkmadı. Windows'un arıza testiyle RAM'imi test ettim ve onda da hiçbir sorun çıkmadı. Tüm parçalarım sapa sağlam. Sıcaklık değerlerim CPU'da maksimum 65 minimum 45. GPU'da ise maksimum 75, minimum 55 arası değişiyor. Termal macunum zaten yeni, 1 ay oldu süreli. CS'de V-Sync kapalı ve ayarlarım en düşükte. Half-Life'ta bile FPS 40'lara düşüyor. Arkadaşlar.

Eki Görüntüle 624104

Eki Görüntüle 624102

Eki Görüntüle 624103

FurMark testi hiç hoşuma gitmedi. Ekran kartını anakarttan söküp varsa başka bir PC'de dener misiniz? Yoksa anakarttaki başka bir slot varsa ona taksanız da olur. Bir de güç kaynağınız nedir? Belki güç yetmiyorda olabilir.

Benim bilgisayarım.

GTX 1050 Ti.
Ryzen 3 1300X.
8 GB 3000MHz RAM.

Aldığım FPS CS:GO oyununda minimum 150 ortalama 200 ile 190 arası geziyor. Frekans değerleri düşmüş olabilir mi?

Arkadaşlar, i5-7400 GTX 1050 Ti sistemim var. Tüm oyunlarda FPS çok düşük bir derecede ama en çok CS:GO oyununda belli oluyor. PUBG Lite'ta falan sadece drop giriyor ama CS'de her saniye 10-20 FPS. Tüm Driver'larım son sürüm. DDU ile kaldırıp tüm Driver'ları baştan kurdum. Ekran kartımın BIOS sürümünü güncelledim, harddiskime HD Tune ile test yaptım ve sorun çıkmadı. Windows'un arıza testiyle RAM'imi test ettim ve onda da hiçbir sorun çıkmadı. Tüm parçalarım sapa sağlam. Sıcaklık değerlerim CPU'da maksimum 65 minimum 45. GPU'da ise maksimum 75, minimum 55 arası değişiyor. Termal macunum zaten yeni, 1 ay oldu süreli. CS'de v-Sync kapalı ve ayarlarım en düşükte. Half-Life'ta bile FPS 40'lara düşüyor. Arkadaşlar.

Eki Görüntüle 624104

Eki Görüntüle 624102

Eki Görüntüle 624103

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videoyu izle ve yapılanları yap oyuna girince bir de öyle fotoğraf at belki bir sıkıntısı vardır.

Kanka. Ben frekans düşmüş olabilir mi? Derken ben onu kendim için sormadım ben onu konu sahibi için dedim. Bende 200 FPS alıyorum. Acaba senin FPS düşüklülüğünün sebepi frekansının düşmesi olabilir mi? Demek istemiştim.

Pardon yanlış anlamışım :D
bir de XMP açık değilse açın kesinlikle etkisi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı