GTX 1050 Ti ve i3 7100 Sistemde Oyunlarda FPS Düşmesi

Mustafa Eser

Centipat
Çoğu oyunda FPS düşmesi ve ani takılma sorunu yaşıyorum. Örnek olarak CS:GO, GTA 5, PUBG Lite gibi oyunlarda bu sorun yoğun olmakta. Diğer oynadığım oyunlarda minimum seviyede, hatta yok da denilebilir: ETS 2, Valorant. Format attım ve hala sorun devam etmekte.

Sistemim:

i3-7100 3.90 GHz.
MSI GTX 1050 Ti 4 GB.
8 GB 2400MHz.
Everest 420W.
WD 1TB 7200 RPM HDD.
Gigabyte-ga H110M-SV2.
LG 22 inç 60Hz monitör.

Son düzenleme:
Sistemi tamamen değiştirmek istemiyorsanız 7.Nesil bir i5 alabilirsiniz. Sadece işlemci ile işi kurtarabilirsiniz. Uzun vadede ise 7.nesil i7'ye geçerseniz RTX serisinde de rahat edebilirsiniz. Sisteminiz tamamen yenilemek için daha genç.

Ayrıca o PSU sizi yarı yolda bırakabilir !!

7. Nesil Intel'lerin hiçbir işe yaramadığı kanaatindeyim. i5 7500 bile R5 1600'e eşdeğer. İki katı para ödüyorsun üzerine de. i5 6400 işlemci sahibiydim. Anakart DDR4 RAM falan Sahibinden.com üzerinden 2. Elden 1300 TL'ye satışını yaptım. Gerçekten işe yaramaz bir işlemciydi ve piyasası haketmeyen bir fiyat üzerine kurulu insanlar anakart masrafı çıkmasın diye soket değiştirmekten korkuyorlar. 1200 TL'ye R5 3600 aldım 520 TL'ye de MSI B450M anakart aldım. Arada çıkan parayla performansı kıyaslamaya bile gerek yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı