GTX 1050 Ti ve i5 2500K darboğaz

Hocam 1080p çözünürlükte mi kullanıyorsunuz? Eğer daha düşük bir çözünürlük ise darboğaz kaçınılmaz. Uygun fiyatlı bir kule tipi soğutucu alıp işlemciye OC deneyebilirsiniz. 4 GHz' ye çıkarabilirsiniz kasanızın hava akışı iyiyse.

Ayarları her şeyi yumuşatmaları en düşüğe aldım ve tekrar denedim. İşlemci hala %100 %90 seviyelerinde ekran kartı hala %60 %70 seviyelerinde. FPS'de değişiklik olmadı ve donmalar başladı.

Ayarları her şeyi yumuşatmaları en düşüğe aldım ve tekrar denedim. İşlemci hala %100 %90 seviyelerinde ekran kartı hala %60 %70 seviyelerinde. FPS'de değişiklik olmadı ve donmalar başladı.
FPS'te değişiklik olmadı mı? eğer en düşük ayarlarda very high veya high ayarlarda aldığınız ile aynı FPS'i alıyorsanız bu da bir darboğaz göstergesidir. Hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz? Windows 10 mu kullanıyorsunuz? arama kısmına winver yazıp hangi sürümünü kullandığınızı da belirtin. Güncel sürücüyü kurduğunuzdan emin olun. Güç yönetimi olarak dengeli modu kullanıyorsanız yüksek performansa alıp deneyin bir de.

Hocam 1080P çözünürlükte mi kullanıyorsunuz? Eğer daha düşük bir çözünürlük ise darboğaz kaçınılmaz. Uygun fiyatlı bir kule tipi soğutucu alıp işlemciye OC deneyebilirsiniz. 4 GHz'ye çıkarabilirsiniz kasanızın hava akışı iyiyse.

1080P'de kullanıyorum kasamın hava akışı çok iyi değil.

FPS'te değişiklik olmadı mı? Eğer en düşük ayarlarda Very High veya High ayarlarda aldığınız ile aynı FPS'i alıyorsanız bu da bir darboğaz göstergesidir. Hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz? Windows 10 mu kullanıyorsunuz? Arama kısmına winver yazıp hangi sürümünü kullandığınızı da belirtin. Güncel sürücüyü kurduğunuzdan emin olun. Güç yönetimi olarak dengeli modu kullanıyorsanız yüksek performansa alıp deneyin bir de.

Windows 10 Pro kullanıyorum. Güç yönetimini BIOS'dan mı ayarlamam gerekiyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı