GTX 1050 TI ve I5 8400 Sistem Overclock ve Benchmark Test Sonuçları

Makaleler
6
Daha fazla  
Sözü uzatmadan direkt konuya giriyorum. Overclock ve Benchmark yaptım sonuçları sizlerle paylaşmak istedim.

Sizlere de soruyorum bu duruma ekstra bir şey yapılabilir mi ve ne yapılabilir ?
Sonuçlar sizce iyi mi kötü mü ?

Superposition Benchmark ve 3DMARK ile normal test sonuçları:

Low
Low_DrectX.png

Medium
medium_2_DrectX.png

High
high_DrectX.png

Extreme
extreme_DrectX.png

3DMARK
ocsuz1.jpg

Superposition Benchmark ve 3DMARK ile Overclocklu test sonuçları:

Low
LOW1.jpg

Medium
Medium.jpg

High
High.jpg

3DMARK
oclu1.jpg

Biraz daha zorladığımda ise:
Low:
LOW_2_+_oc.jpg

Low
LOW_off_off.jpg

Low:
low_low.jpg

Medium
Medium.jpg

Sistemin detayları:
Anakart:
Asus Prime B360M-K Intel B360
İşlemci: Intel Core i5 8400 Soket 1151 - 8. Nesil 2.8GHz 9MB Önbellek 14nm
Ekran: MSI GeForce GTX1050 Ti 4GT OC 4GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12
RAM: Crucial 8GB Ballistix Sport LT DDR4 2666Mhz CL16 1.2V
SSD: Transcend 240GB 220S Serisi Sata3.0 (550MB Okuma/450MB Yazma)
HDD: WD Blue 3,5" SATA III 6Gb/s 7200 RPM 1 TB 64MB
Güç kaynağı: XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 600W 80PLUS
Monitör: AOC 21.5" G2260VWQ6 1ms 75Hz FreeSync DP Port+HDMI+VGA Full HD Gaming

a3.jpg

a2.jpg

a1.jpg

Ekstra olarak ramleri overclock edip tekrar test yapıp sonuçları karşılaştırmalı bir tablo hazırlarsan tadından yenmez bir araştırma olur. Makale olarak Technopat üzerinde paylaşılabilir öyle değil mi @Ali Güngör bey ?

Ekstra olarak ramleri overclock edip tekrar test yapıp sonuçları karşılaştırmalı bir tablo hazırlarsan tadından yenmez bir araştırma olur. Makale olarak Technopat üzerinde paylaşılabilir öyle değil mi @Ali Güngör bey ?

Ram ler Overclock için uygun değil sanırım ama BIOS 'dan Overclocklu profil1 seçili. Aynı şekilde yine BIOS 'da normal değilde Overclock otomatik mod seçili.

RAM: (2x8= 16 GB toplam) Crucial 8GB Ballistix Sport LT DDR4 2666Mhz CL16 1.2V

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM 2666 MHz çalışıyorsa zaten üst sınırda çalışıyordur. Daha fazlası için Z370 veya Z390 anakart alınması gerekir. Daha fazla ne yapabilirsin soruna gelirsek Windows güç seçeneğini nihai performans yapıp ekran kartının overclock limitini en üst limite zorlayabilirsin.

Yüksek performans olarak seçili olup ince ayarlar en yüksekte. Ama yinede nihai performansa almak gerekir mi faydası olacak ise alırım.

İlerleyen günlerde Overclock sınırlarını biraz daha zorlayacağım.

Voltaj veriyorum oynama yapıyorum ama hiç faydası yok gibi acaba voltaj verdiğimde ekran kartı voltaj alıyor mudur ?

Dosya Ekleri

• guc.jpg
    guc.jpg
    58,9 KB · Görüntüleme: 418
Overclock ve Benchmark testlerim devam ediyor.
En son Overclock ve Benchmark

EDİT:
Resimde görüldüğü üzere diğer ayarların en sonuna kadar çıkabildim ve geriye sadece Core Clock (Mhz) ile oynama yaparak testleri devam ettirdim. +160 ayarladıktan sonra daha fazla ileriye gidemiyorum Benchmark testi sırasında hata alıyorum.
+160 başarılı
+165 başarısız
+161 başarısız
77777777.jpg

8888.jpg

99999999.jpg

-----------------------------------------------------------

Nihai performans yüksek performansın bir tık yukarısında oluyor. Daha önceden bu seçenek gizliyken bir kaç yöntemle aktif oluyordu şimdi o seçenek kendliğinden açık hale geldi. Voltajı en sağa çekip Core Clock değerini biraz daha arttıramıyor musun?

Sanırım sona geldim daha fazla ileriye gidemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı