GTX 1050 Ti ve i5 Sistem

Tilky61

Hectopat
Daha fazla  
Sistem toplarken belli bir noktada tıkanıyorum. Ekran kartı ve işlemciyi belki bir de anakartı ve RAM'i seçebiliyorum ama gerisi gelmiyor. Güç kaynağı, kasa seçimi ve soğutma (işlemci soğutma) gibi mevzularda patlıyorum. Ben seçtiğim bileşenleri buraya yazayım. Sizlerden ilk önce bu bileşenlerin birbirleriyle uyumu hakkında yorum alayım daha sonra ise güç kaynağı vs konularda eklemeler yapmanızı rica edeceğim...

Not: Bileşenleri genelde güncel şekilde ama bir o kadar da mütevazi seçme taraftarıyım. Örneğin 16 GB RAM'e ihtiyaç duyan biri değilim. Benim seçtiğim bileşenler belki uyumlu olmayabilir. Acemi sayılırım. Şaşırtmasın.
  • Anakart: Asus PRIME B250M-K Intel B250 2400MHz DDR4 Soket LGA1151 mATX Anakart
  • Ekran kartı: MSI Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB OC 128Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı GTX 1050 TI 4GT OC
  • İşlemci: Intel Kaby Lake Core i5 7400 3.0GHz 6MB Cache LGA1151 İşlemci
  • RAM: Corsair Vengeance Kırmızı 8GB 2400MHz DDR4 Ram BC-CMK8GX4M1A2400C16R
Bu sistem uyumlu mudur? Eğer uyumlu ise geri kalan ekipmanları ekleyebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizin bileşenleri birbiriyle uyumlu. Geriye kalan parçalar Harddisk, SSD, Kasa ve bir de PSU yani güç kaynağı. Eğer alacağınız kasanın içinde zaten güç kaynağı bulunuyorsa ayriyetten bir güç kaynağı satın almanıza gerek yok. Güç kaynaklarında ''80 Plus'', ''+80'' gibi ifadeler görürsen bunlar güç kanağının ne kadar verimli olduğunu gösteriyor. Yani 80 Plus bir güç kaynağı vaadettiği verimliliğin/gücün yüzde sekseninden fazlasını verebiliyor. Alacağınız SSD'nin boyutu size kalmış. 120 gb veya 240 gb tercih edebilirsiniz bütçeniz neye yetiyorsa. Aynı şekilde Harddisk de öyle. En az 500 gb tercih edilmeli diye düşünüyorum. Son olarak da kasa tercihiniz anakartınız dolayısıyla (anakartınız mATX) Mini Tower yani küçük boy olmalı. Onun dışında dış görünüşü zevkinize kalmış, güç kaynağı olarak da 500w fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum. Bu arada bunları kafama göre yazdım çünkü bütçe belirtmemişsiniz. Bütçe belirtirseniz daha kolay yardımcı olunabilir.

Bu sistem daha iyi olur. Bütçe tahmini.

Dosya Ekleri

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    33,8 KB · Görüntüleme: 73
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı