GTX 1050 Ti ve i7 3770 için PSU önerisi

Wontyrex

Hectopat
Yer
Adana / Merkez
Daha fazla  
Merhaba, aşağıdaki sistem için PSU almak istiyorum. Üç adet PSU buldum, bunlardan birini alacağım. Hangisini tavsiye edersiniz?
i5 3470 (i7 3770 ile yükselteceğim ileride)
8x2 16 GB RAM.
Lenovo IH61m.
GTX 1050 Ti Cerberus.

Bulduğum üç adet PSU ise şu şekilde:

Xigmatek XCP-A400
Aerocool VX-500
Gigabyte GE-C420A-C2

İkinci elden bulduklarım bunlar taş çatlasa 600 TL çıkarabilirim bulunduğum şehirde yok dolap sahibinden tarzı uygulamalardan sipariş geçeceğim.

@reasinx'in söylediği gibi, seçenekler arasında en alınabilir olan yine Xigmatek görünüyor. Zaten hiçbirinde PFC yok. Xigmatek’te double forward topoloji kullanılmış, ikincil taraftaki bobinler de diğerlerine göre daha büyük görünüyor. Grup regülasyonlu zaten. EMI filtresi mevcut, bulk kapasitörlerin kapasitesi de yeterli seviyede. (Son markası hakkında gram bilgim yok. Muhtemelen iyi değillerdir. Patlamış olabilirler ona dikkat etmek lazım.)

12V doğrultucularıda teorik olarak yeterli duruyor. En azından etikette yazan değeri karşılayabilmesi lazım. Marka/ömür anlamında beklentin olamsın zaten. Junfu kalite anlamında hiç iyi bir marka değil ama genel anlamda En azından VX serisi çöplerinden daha iyi diyebiliriz.

Gigabyte'da iyi durmuyor genel anlamda. Bulk kapasitör şaka gibi ama 120 mikrofarad. 12V bobinleri daha küçük Xigmatek'e göre. Aynı şekilde ana transformatörde daha küçük.

1763160350906.png

Xigmatek'in 12v hattı 264W sağlayabilmiş testte. Sistem içinde yeterli.

Performansı iyi değil ama idare ettirir. Özellikle ikincil hatların regulasyonu kötü.

Bana kalırsa hiç birinin alınmaması tarafındayım orası ayrı.

Son düzenleme:
Aerocool olanı almanın bir mantığı yok sistemin gereken watt seviyesi 300-400. Xigmatek veya Gigabyte karşılaşmasına gelirsek Gigabyte'de kapasitör sorunu var 420W yazıyor ama maksimum 350W yüke sokulması gereken bir PSU.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı