GTX 1050 Ti vs 1060 vs 20xx Serisi

Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    15

mrsf53

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
sistemimde şu anda GT 730 Asus 4GB v3 GDDR3 ekran kartı var. Bu yaz satın aldım fakat yeterli gelmedi. Bilgisayarımı yükseltmeyi düşünüyorum. İşlemcim i3-4130. GTX 1060 3GB alsam VRAM'ı düşük olduğundan yine 3-4 yıla kalmadan yeni bir ekran kartı almam gerekeceğini düşünüyorum ve işlemcimde darboğaz yapabilir sanırsam. Sizce GTX 1050 Ti 4GB OC mu almam gerek yoksa GTX 1060 3GB olan modelinden mi? Yoksa biraz daha bekleyip 20xx serisindeki bir ekran kartı mı almalıyım? 1000-1500 lira gibi bir bütçem var. İşlemcimi değiştirmek istiyorum. Ayrıca birçok ekran kartı baktım ama hiç fiyat bulamadım ille de markete gidip sormam mı gerekiyor bulabilmem için ? Ve hepsinin yanında güç kaynağım 300 Watt fakat bunu yükseltebilirim büyük ihtimalle ne alırsam alayım yükseltmek zorunda kalacağım ;(

Kısa zamanda böyle bir şey yapmak istiyorsanız eğer, işlemciyi de satıp i5 4*** serisi bir işlemciye terfi edip yanına da GTX 1050 Ti alabilirsiniz. Bütçeniz bunun için uygun. GTX 1060 alırsanız işlemciyi yükseltemezsiniz. Böyle olunca da GTX 1060 ile işlemci darboğaz yapacak. Hem de fiyatını hiç hak etmiyor şu an. Aceleniz yoksa biraz daha beklemenizi veya işlemci ve 1050 Ti yükseltmesini yapmanızı tavsiye ederim.

Kısa zamanda böyle bir şey yapmak istiyorsanız eğer, işlemciyi de satıp i5 4*** serisi bir işlemciye terfi edip yanına da GTX 1050 Ti alabilirsiniz. Bütçeniz bunun için uygun. GTX 1060 alırsanız işlemciyi yükseltemezsiniz. Böyle olunca da GTX 1060 ile işlemci darboğaz yapacak. Hem de fiyatını hiç hak etmiyor şu an. Aceleniz yoksa biraz daha beklemenizi veya işlemci ve 1050 Ti yükseltmesini yapmanızı tavsiye ederim.

İşlemciyi de yükseltmek isterdim fakat bilgisayar hazır olduğu için işlemcim kutusuz ve letgo ile uğraşmak istemiyorum. GTX 20xx serisinin çıkışını bekleyebilirim. Ama 20xx serisi de işlemcimle darboğaz yaparsa 1050 Ti almak zorunda kalacağım.

Sisteme biraz ayar yaparsanız 1050Ti ile en az 5 yıl gidersiniz hatta yapacağınız işlere bağlı :)

Bence işlemcinizi güncel bir sürümü ile değiştirin.
İşelemcim kutusuz ve yaşadığım yerde 2. el bilgisayar parçası alan yer bilmiyorum. 1050 Ti ile PUBG tarzında üst seviye oyunlar oynamak istiyorum. Kingdom Come Deliverance oyunu çıkana kadar 1050 Ti alacaktım ama oyunda aldığı performansı beğenmedim biraz caydım fakat tabii ki çarem kalmazsa 1050 Ti den başka şansım yok.

20xx serisinin ne zaman çıkacağı tam belli değil. Ucuz fiyatlarda çıksa bile size fiyattan başka yararı olmayacak. Çünkü 1050 Ti üstü için artık yetersiz gelmeye başlayacak o işlemci. O işlemci için 1050 Ti alınabilir.

20xx serisinin ne zaman çıkacağı tam belli değil. Ucuz fiyatlarda çıksa bile size fiyattan başka yararı olmayacak. Çünkü 1050 Ti üstü için artık yetersiz gelmeye başlayacak o işlemci. O işlemci için 1050 Ti alınabilir.
Tavsiye edebileceğiniz bir 1050 Ti modeli var mı ?

Modeller arası performans farkı 1-2 FPS kadardır. Soğutma olarak da abartmaya gerek yok fazla ısınan bir model değil. Özellikle şunu al diyebileceğim bir model yok, pasif soğutma olmasın, 1 ya da 2 fanlı modeller arasından ucuz olan alınabilir. Marka olarak Gigabyte, MSI, Asus tercih edilebilir.

Modeller arası performans farkı 1-2 FPS kadardır. Soğutma olarak da abartmaya gerek yok fazla ısınan bir model değil. Özellikle şunu al diyebileceğim bir model yok, pasif soğutma olmasın, 1 ya da 2 fanlı modeller arasından ucuz olan alınabilir. Marka olarak Gigabyte, MSI, Asus tercih edilebilir.
Hayır ben sıkıntı çıkartmayacak mesela durup dururken fanı bozulmayacak bir model diyordum. FPS olayı zaten belli.

Yazdığım markaların modellerinin hepsi güvenilirdir zaten. Güncel kartlarda fan ya da diğer sorunların sayısı çok nadirleşti. Gönlünüz rahat olsun. Kullanıcının şansına da kalmış olay biraz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı