GTX 1050 Ti vs RX 460 4 GB

worrior

Hectopat
Daha fazla  
GTX 1050 Ti önde biliyorum, aralarında 100 liralık fark var, RX 460 için 4 GB VRAM'in de dengesiz kaldığının farkındayım. Uzatmadan, 100 liralık fark var, değer mi 1050 Ti'ye, neden?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kardeşim Bakabilirsin arasındaki fps farkı bu
4-5-6 fps farkı var

GTX 1050Ti almana gerek yok o zaman. Nedeni ise, işlemcin darboğaz yapacağı için yine alacağın performans RX 460 kıvamında olacaktır. Ha derseniz, "İleride sistemi yenilerim. GPU biraz yüksek olsun", tamamdır. GTX 1050Ti alabilirsin.

Yalnız iki kartta fiyat olarak da, performans olarak da farklı segmentteki kartlar. RX 460, 400 TL'den başlıyor, GTX 1050Ti ise, en ucuz 650 TL'den başlıyor.

GTX 1050Ti almana gerek yok o zaman. Nedeni ise, işlemcin darboğaz yapacağı için yine alacağın performans RX 460 kıvamında olacaktır. Ha derseniz, "İleride sistemi yenilerim. GPU biraz yüksek olsun", tamamdır. GTX 1050Ti alabilirsin.

Yalnız iki kartta fiyat olarak da, performans olarak da farklı segmentteki kartlar. RX 460, 400 TL'den başlıyor, GTX 1050Ti ise, en ucuz 650 TL'den başlıyor.

İşlemcinin darboğaz yapacağını sanmıyorum, öyle çok keskin darboğaz olmayacaktır, bazı oyunlarda ister istemez olabilir. Sonuçta bu ekran kartı GTX 1060 ve üzeri değil, çok abartmamak gerek. Benim maksadım, 1050 Ti ile 100-150 lira fark var (4 GB olanı), buna değer mi diye merak etttim. Testleri izliyorum, i7 7700K ile yapılıyor testler ve aralarında genelde 8-13 FPS fark var sadece. Dirext 12'de biraz daha azalıyor, hatta şaşırtıcı bir şekilde bazı oyunlarda aynı bile olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı