GTX 1050 Ti vs RX 470 Sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Arkadaşlar 3500 TL bütçe ile oyun bilgisayarı toplayacağım. Bir sistem yaptım eksikleri neler ne olur söyler misiniz?

Arkadaşlar Zotac GTX 1050 ti mi yoksa MSU RX 470 mi alınmalı? Arada 300 TL fark var.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemci RX 470'e de GTX 1050 Ti da darboğaz yapar. Bütçeni artırabilirsen en az i3 6100 veya i5 6402p al. Eğer artıramazsan da doların düşmesini bekle şu an kur bayağı yüksek. Bütçeni artırmaktan kastım: ya bazı parçaları düşür veya daha sonra almak üzere bazı parçaları çıkar.

Bütçene göre çok kötü bir sistem olmuş. Her parçayı baştan düşün bence. Ayrıca Vatan'dan uzak dur derim f/p istiyorsan.

İmzamdaki sisteme bakabilirsin, Cumartesi günü topladım.

Hocam i3 6100 ve i3 6098p arasında işlemci gücü olarak bir fark yok diye biliyorum. Sadece dahili ekran kartı değişiyor gibi bir yazı okumuştum. Yanlış mı biliyorum acaba?

Haklısınız hocam ancak 6098p 520 Tl 6100 ile arasında pek bir fark yok, bu yüzden eğer alacaksanız 6100 alın. Zaten en az 6100 veya i5 6402p dedim,ha zaten bu işlemciler de işlem gücü isteyen oyunlarda tabiki yer yer darboğaz yapacaktır.Ama bütçenizi artırabiliyorsanız i5'e yönelin:6400,6500 gibi.Yine de size kalmış tabiki

Bütçene göre çok kötü bir sistem olmuş. Her parçayı baştan düşün bence. Ayrıca Vatan'dan uzak dur derim f/p istiyorsan.

İmzamdaki sisteme bakabilirsin, Cumartesi günü topladım.

Nasıl kötü olmuş sistem söyler misin? Ekran kartı RX470 ile RX480 arasında fark yok denecek kadar az ama fiyat farkı 300TL neredeyse, işlemci olarak ekran kartı ile darboğaz yapmıyor, araştırdım ama işlemci olarak 6100 daha iyi yattı kafama, ilerde güncelleme yapacağım bir sistem olduğu için PSU'yu 550W seçtim. Diğer parçalarda beğenmediğin nedir açıklar mısın?

Zaten sistemi hemen almayacağım, doların düşmesini bekleyeceğim mart sonunu. Hiç olmadı yazın alacağım, o zaman niye şimdi konu açtın derseniz yaza kadar giriş ve orta seviye oyun sistemlerinde yeni çıkacak bir ekran kartı veya işlemci yok diye biliyorum o yüzden.

Ben de sistem toplamak istiyorum ve maalesef yazı ve bir umut doların düşmesini bekleyenlerdenim.

Arkadaş zaten her şeyi biliyormuş. Bizim müdahale etmemize gerek yok!
Ben sana söyleyeyi mi neden kötü olduğunu!?
Çünkü işlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz yaşayacaksin bu gerçek bu bir.
2. Olarak 3300 TL'ye topladiğin sistemde i3 6098p kullanmişsin bu iki.
Everest alinmamasi gereken bir markadir bu üç.
Bana kalirsa SSD veya HDD almam. İleride bir SSD ve 8 GB RAM eklerim. Artan parayila i5 6400 alirim. Kasamida Zalman Z3 Plus oh mis.
Başka sorun?

1. SSD konusunda haklısın ama benim çok fazla alana ihtiyacım var, o yüzden SSD pahalıya gelir.
  2. İşlemci düşük kaldı biraz biliyorum ama bu ekran kartı ile darboğaz yapacağını sanmıyorum araştırdım. İleride daha üst bir işlemci almayı düşünüyorum, hatta 2. el bi işlemci bile alabilirim.
  3. Ben Everest'in sadece boş kasasını alacağım, PSU olarak Corsair alacağım. Yani boş kasadan nasıl bir performans bekliyorsun? Arada 50TL fiyat farkı var, birde görünüş olarak bu daha hoş geldi.

İmzamdaki sisteme bak. Hemen hemen aynı bütçe ile senden 125GB fazla SSD alanı yaratmışım, 8GB fazla Ram koymuşum, i3 değil i5 işlemci tercih etmişim, soğutma sistemi düzgün bir kasa kullanmışım, Ekran kartını da GTX 1050 veya RX470 değil RX 480 olarak tercih etmişim. Bu sistemi Cumartesi günü topladım.

Aralık sonunda ben de senin gibi bişey bilmeden konular açtım ama gelen tavsiyelere atar yapmadım. Bence biraz sakin ol ve araştırmaya devam et. Bu süreçte de kafandaki sistemleri çöpe atmaktan korkma. Bu şekilde bütçene göre en iyi sisteme ulaşırsın.

Bir örnek: RX 480 ile RX470 arasında 300TL fiyat farkı var ama RX 480'in 4GB modeli RX 470'in 4GB modeli ile hemen hemen aynı fiyata satılıyor. Bu gibi şeyleri daha çok forum okuyarak keşfedersin.

İyi sosyaller.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…