GTX 1050 Ti Windows 11 oyunlarda takılıyor

İşletim sistemi
Windows 11

ERAY30

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İŞLETİM SİSTEMİ: WINDOWS 11 HOME 64 BİT SÜRÜM 24H2

ANAKART: ASUS EX H410M V3 SOKET 1200 DDR4

İŞLEMCİ: 10. NESİL INTEL CORE i5-10400F 2.90 GHZ 6 ÇEKİRDEK SOKET 1200

EKRAN KARTI: ASUS NVIDIA GEFORCE GTX 1050 Ti 4 GB DDR5 DIRECTX 12

BELLEK: KINGSTON (2x8) 16 GB DDR4 2666 MHZ

SSD: SAMSUNG 870 QVO 1 TB

HDD: WESTERN DIGITAL 1 TB 5900 RPM

MONİTÖR: ASUS VS228 21.5'' 1920X1080 60 HERTZ
RAM
KINGSTON (2x8) 16 GB 2666 MHZ
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG SSD 870 QVO 1 TB
Ekran kartı
ASUS NVIDIA GEFORCE GTX 1050 Ti 4 GB DDR5 DX 12
Anakart
ASUS EX H410M V3 SOKET 1200 DDR4
İşlemci
INTEL i5-10400F 2.90 GHZ 6 ÇEKİRDEK (12)
Selam arkadaşlar, oyunlarda kasma sorunu yok ama takılma sorunları yaşıyorum. Her şey güncel olmasına rağmen oyunlarda droplar oluyor, değişik çözüm önerisi olanlar bir yardım önerebilir mi? Herkese hayırlı geceler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, oyunlarda kasma sorunu yok ama takılma sorunları yaşıyorum. Her şey güncel olmasına rağmen oyunlarda droplar oluyor, değişik çözüm önerisi olanlar bir yardım önerebilir mi? Herkese hayırlı geceler dilerim.
Aynı kartı kullanıyorum, W10 da ve W11 de kasma olsa da drop nadiren yaşadım. Sistemi zorlayan bir şey var mı arka planda kontrol et, güncelleme var mı onu da kontrol et. Ben de drop yaşıyordum son 1-2 gündür, güncelleme varmış yaptım çözüldü.

GTX 1050 Ti Gaming X modelini kullanmıştım Windows 10 da bile takılma ve yüksek GPU kullanımı yapıyordu bu kasaya Windows 11 yerine Windows 10 kur.

Yapabilrsen Windows 10 performans sürümünü kur kasa çok rahatlar.

Saydığın özelliklerde kasma olmadan droplar yaşanıyorsa eğer işlemciyi veya ramleri meşgul eden başka bir yazılım var gibi duruyor. Sıcaklık değerlerine de bir göz at derim. Sıcaklık aşırı arttığında droplar görülebilir. PSU eski ise dalgalanmalar nadiren de olsa drop yapabiliyor. Ama PSU ile ilgili droplardan sonra mutlaka resetler geliyor.

Sıcaklık durumları ve arka planda çalışan programların resimlerini koydum. Windows 11 en son güncelleme kurulu kontrol ettim yeni güncelleme gelmemiş. Resetleme sorunu yok ama droplar oluyor.
Adsız.png
Adsız1.png
Adsız2.png
Adsız3.png

Sıcaklık çok yüksek görünmüyor. 1050ti az güç ile çalışan bir kart. Sıcaklık değerleri haliyle az vermeli. 80 civarı aşırı fazla değil. Ama kasanın içi sanki çok tozlu gibi. Bide vsync açmanı öneririm. Singleplayer oyunlarda 60hz gayet yeterli. Drop olmayacaktır diye düşünüyorum.

Bu programla da Windows'u optimize edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı