GTX 1050 Ti'dan RTX 2060'a Geçmek

Mevcut olarak GTX 1050 Ti ve AMD R5 1600 kullanıyorum. Ekran kartımı RTX 2060'a yükseltmek istiyorum ama PSU'mun kaç Watt olduğunu hatırlamıyorum, ve kasayı açıp bakamıyorum. Tahmini olarak bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut olarak GTX 1050 Ti ve AMD R5 1600 kullanıyorum. Ekran kartımı RTX 2060'a yükseltmek istiyorum ama PSU'mun kaç Watt olduğunu hatırlamıyorum, ve kasayı açıp bakamıyorum. Tahmini olarak bir sorun yaşar mıyım?
Kasa fişe bağlıyken açmak tehlikelidir,güç kaynağındaki fişi çekip yere yatırıp soldaki 2 vidayı sökmeniz daha güvenli ve daha kolayca açmış olursunuz,
hiç bir şekilde kurcuklamayınız,sadece güç kaynağınızın voltuna/watt'ına bak eğer bi sayı=300/400/500/600/700/800 yazıyorsa 300 ve 400 size tam göre değil ama 500/600/700/800 olması daha iyidir,eğer verimli güç kaynağınız yoksa almanızı tavsiye ederim onlar genelde 80 plus bronze,gold,silver gibi oluyor
eğer rtx 2060 alıp takmak istiyorsanız ekran kartını aldıktan sonra sistemdeki ekran kartı çıkarıp onun yerine rtx 2060'ı takın.tam oturduğunda soldan bir vidayı sıkıp kurmuş olursunuzkurduğunuz halde eğer ekran kartınız güç kaynağından gelen bir kabloyla güç istiyorsa o güç kablosunu takın.aksi an çalışmayabilir.,taktığınız halde kasayı güvenli kapatıp hdmi vga kablosunu ekran karta bağlayıp güç kaynağınada güç kablosunu bağlamanız yeterdir.bağlayınca artık çalışacaktır ve artık klavye mouse falan bağlayabilirsiniz usb ile

Sorunlar:

Bilgisayarım açılmıyor?
-Güç kaynağına fişini takmayı,şalteri açmayı unutmuş olabilirsiniz veya arızalanmış olabilir,
teknik servise gönderin

Bilgisayar çalışıyor ama ekran gelmiyor?

-ekran kartınız arızalanmış olabilir,güç verememiş olabilir veya hdmi/vga kablosunu monitörden ekran kartına bağlamamış olabilirsin.bunları yaparsanda ekran gelmesse iade veya teknik servisine gönderin.

Bilgisayardan çok ses geliyor?

-Muhtemelen kasanızdaki 1 fan çok sesli dönme sebebi,bir yere sürtünmesi veya bir yaprağı yerinden oynamış olabilir,Güç kaynağınızın fanı değişse bile hala ondan ses geliyorsa ya teknik servisine veya iade edin.kasanın arka fanından geliyorsa fan sürünüyordur,motoruna yağ ekleyip 30 sn liye döndürmeniz gerekir
ekran kartından geliyorsa muhtemelen fanın motoruna bastırmış olabilirsiniz,teknik servisine göndermeniz veya garantiye göndermeniz gerek
işlemci fanındansa işlemci fan tamamen arızalanmış olabilir,iade etmeniz tamamen önerilir,ama eğer sıvı soğutucusu kullanıyorsunuz sıvı soğutucunun fanlarından sorun olabilir.ses duymak istemiyorsanız sessiz fan toplayıp arkaya,3 tane öne,sıvı soğutucuya 1,2 veya 3 e takabilirsiniz.

eğer zaten rtx 2060 alıp kurduysanız sorun yok bu yorum için 30 dk uğraştım ;(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı