GTX 1050 Ti'de DP'de görüntü gidiyor

fth_uysl

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, sistemim;
  • ASRock H110M DGS anakart.
  • i3 7100 işlemci.
  • 8 GB DDR4 2133MHz Single RAM.
  • Palit GTX 1050 Ti ekran kartı.
  • Dark 500W PSU.
  • 1TB HDD.
  • 1. ana monitör 1920x1080 ViewSonic 60Hz (HDMI ile bağlı)
  • 2. yan monitör 1280x1024 HP 75Hz(DisplayPort ile bağlı)
Sistemde sıfır Windows 10 Pro 64 Bit kurulu ve oyun olarak da sadece Valorant yüklü. Sorunu ilk olarak Valorant'ta Full ayarlara alınca yan monitörde görüntü gidip no-Signal verince fark ettim. Daha sonra oyundan çıkınca görüntü gelmişti. Buna dayanaraktan stress teste soktum ekran kartını 62 dereceden sonra DisplayPort bağlı olan monitörde görüntü gitmeye devam etti. Tabii bu sırada HDMI bağlı monitörde görüntü vardı. İki ekranda da VGA dönüştürücü kullanıyorum HDMI to VGA ve DisplayPort to VGA şeklinde dönüştürücüden şüphelenerek sıfır farklı bir marka dönüştürücü ile denedim sorun yine aynı şekilde devam etti. Sonuç olarak ekran kartı 62 derece ısıdan sonra DisplayPort'ta görüntüyü kesiyor sebebi nedir nasıl çözeriz? Yıllardır PC'yi bu setupla kullanıyorum ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım ekran kartı son driver güncel, diğer tüm driverlarda güncel. NVIDIA GeForce Experience mevcut güncellemeleri de oradan alıyorum.

Durum Güncellemesi: Çift monitör bağlı biçimde yukarıda anlattığım aynı şekilde tekrardan PC'yi FurMark testine tabi tuttum. 60 Dereceden sonra yan monitör(Display ile bağlı olan) gelip gitmeye başladı. 1. Ekrandaki FurMark testindeki ekrandan limits:[power:1 , temp:0, volt:0 OV:0]
yazısından ekran gittikten sonra power değeri 0-1 olarak sürekli oynamaya başladı. Yan ekran komple gitti test süresince gelmediği halde değer 0-1 olarak oynamaya devam etti. Sorunum PSU kaynaklı olabilir mi? Başka hangi testleri yapmamı önerirsiniz?

Ekran Kartı kullanımı %100 ve 66 Derecenin üzerine çıkmadı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı