Çözüldü GTX 1050 Ti'ye yapılacak OC işlemi Stable Diffusion'ı çalıştırırken performans artışı sağlar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Geralt0fRivia

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
GTX 1050 Ti ekran kartına sahibim. Stable Diffusion (SD) gibi bir aracı çalıştırmak için yetersiz kaldığını biliyorum ancak şu an ekran kartımı değiştirme imkanım yok.
Ekran kartımın bellek hızını Overclock ile artırsam VRAM kullandığı için gözle görülür bir performans artışı elde edebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Overclock sürecimi ve Stable Diffusion üzerindeki etkilerini merak eden olursa diye anlatıyorum:

Overclock Yöntemim​

İlk olarak, çekirdek saati (core clock) için 3DMark kullandım. Çünkü FurMark veya Kombustor gibi testler ekran kartımın bellek saatini (memory clock) daha çok zorluyordu. Ardından, bellek saati için en uygun değerleri FurMark ile buldum. Aşağıda test değerlerimi görebilirsiniz.
1749147791117.png

Benim için en uygun değerler +170 çekirdek saati ve +500 bellek saati oldu.

Stable Diffusion Test Sonuçlarım​

Bu optimal değerleri bulduktan sonra, etkisini ölçmek için Stable Diffusion'da aynı seed, aynı prompt ve aynı örnekleme ayarlarını kullanarak 10 görsel ürettim. Bu testin ne kadar doğru olduğundan emin değilim, ancak sonuçlar şu şekilde:

Overclock'lu (OC'li) Üretim Süreleri:

• 2 dk. 5.4 sn.
  • 2 dk. 11.3 sn.
  • 2 dk. 13.2 sn.
  • 2 dk. 7.3 sn.
  • 2 dk. 14.1 sn.
Overclock'suz (OC'siz) Üretim Süreleri:

• 2 dk. 13.1 sn.
  • 2 dk. 10.5 sn.
  • 2 dk. 11.7 sn.
  • 2 dk. 9.4 sn.
  • 2 dk. 12.8 sn.

Ortalama sürelere bakarsak:

• Overclock'lu ortalama: Yaklaşık 2 dakika 10.26 saniye
  • Overclock'suz ortalama: Yaklaşık 2 dakika 11.50 saniye

Bu da overclock ile ortalama 1.24 saniyelik bir iyileşme olduğunu gösteriyor.

Arkadaşlar ekleme yapmak istedim. Burada görülen değerlerden daha fazla bir performans artışı söz konusu. Nitekim görüntü oluşturmanın ortasında OC yaptığım zaman kalan sürede yaklaşık olarak 2 dakikalık bir azalma söz konusu oluyor. Tabii bu ne kadar doğruyu yansıtıyor bilmiyorum ancak değerlendirmekte fayda var.
Isterseniz deneyebilirsiniz, uzun sure OC yapmadiginiz surece bir zarari olmaz. Stable Diffusion icin onerilen minimum VRAM boyutu sizinki kadar. Tam boyle guzelce calismaz ama yine de is gorur demek bu. Eger VRAM kucuk oldugu icin bir tur tikaniklik yasaniyorsa OC yapmak cok da fark etmez.

Overclock sürecimi ve Stable Diffusion üzerindeki etkilerini merak eden olursa diye anlatıyorum:

Overclock Yöntemim​

İlk olarak, çekirdek saati (core clock) için 3DMark kullandım. Çünkü FurMark veya Kombustor gibi testler ekran kartımın bellek saatini (memory clock) daha çok zorluyordu. Ardından, bellek saati için en uygun değerleri FurMark ile buldum. Aşağıda test değerlerimi görebilirsiniz.
1749147791117.png

Benim için en uygun değerler +170 çekirdek saati ve +500 bellek saati oldu.

Stable Diffusion Test Sonuçlarım​

Bu optimal değerleri bulduktan sonra, etkisini ölçmek için Stable Diffusion'da aynı seed, aynı prompt ve aynı örnekleme ayarlarını kullanarak 10 görsel ürettim. Bu testin ne kadar doğru olduğundan emin değilim, ancak sonuçlar şu şekilde:

Overclock'lu (OC'li) Üretim Süreleri:

• 2 dk. 5.4 sn.
  • 2 dk. 11.3 sn.
  • 2 dk. 13.2 sn.
  • 2 dk. 7.3 sn.
  • 2 dk. 14.1 sn.
Overclock'suz (OC'siz) Üretim Süreleri:

• 2 dk. 13.1 sn.
  • 2 dk. 10.5 sn.
  • 2 dk. 11.7 sn.
  • 2 dk. 9.4 sn.
  • 2 dk. 12.8 sn.

Ortalama sürelere bakarsak:

• Overclock'lu ortalama: Yaklaşık 2 dakika 10.26 saniye
  • Overclock'suz ortalama: Yaklaşık 2 dakika 11.50 saniye

Bu da overclock ile ortalama 1.24 saniyelik bir iyileşme olduğunu gösteriyor.

Arkadaşlar ekleme yapmak istedim. Burada görülen değerlerden daha fazla bir performans artışı söz konusu. Nitekim görüntü oluşturmanın ortasında OC yaptığım zaman kalan sürede yaklaşık olarak 2 dakikalık bir azalma söz konusu oluyor. Tabii bu ne kadar doğruyu yansıtıyor bilmiyorum ancak değerlendirmekte fayda var.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı