GTX 1050 ve i3-4130 sistem uyumu

Avengerr

Centipat
Yer
Samsun
Şöyle bir GTX 1050 ekran kartı almayı düşünüyorum. Eğer alırsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Sistem özelliklerim:

i3-4130
8 GB RAM.
AMD Radeon R5 220
H81 anakart.
350 PSU Everest EPS-4900b modeli.

i5 4670 , 4690 gibi bir işlemci alırsan gayet güzel performans elde edersin. Elindeki işlemciyle pek bir şey bekleme. Aynı PSU'yu bende kullandım ve PSU'dan yanık kokusu gelip kilitleniyordu sistem PSU yandı tavsiye etmem o PSU ile kullanmanı.

Fazla orun olmaz sadece RAM'i 16 GB yapmakta fayda var. GTX 1050 2 GB olduğu için bir miktar sistem RAM'inden paylaşımlı olarak kullanır.
Ancak GTA V gibi yapay zekalı NPC'ler olan oyunlarda işlemci yetersiz kalır, hatta 4460 işlemci bile yetersiz kalabiliyordu.

Genel olarak kaç FPS artış olurki

Şu an kullandığın karta göre çok yüksek FPS artışı olur. Bu işlemci yetmez bu karta. Sorun yaşamazsın diyen arkadaşlar ezbere konuşmuşlar, ben pratikte denemediğim hiçbir bileşen için ezbere yazmam. 2018 yılında i3-4160 ve RX-460 ekran kartlı sistem kullanıyordum, çoğu oyunda işlemci aniden %100 oluyordu ve ani FPS düşüşleri yaşıyordum, işlemcimi i5-4570 ile değiştirince düzeldi bu durum. GTX 1050, RX-460 daha güçlü kart olduğuna göre darboğaz yaşamaman imkansız. Sadece tek çekirdek destekli eski oyunlarda ve bazı e-spor oyunlarında sorun yaşamayabilirsin. Ama Battlefield 1, GTA 5 gibi oyunlar oynayınca bu yazdığımı hatırlayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı