GTX 1050 ve İ5 760 BF1 Düşük FPS Sorunu

isabela

Kilopat
İşlemim eski olduğu için çoğu oyunda darboğaz yaşıyorum. Monitörüm de 1360x768 çözünürlükte. Diğer oyunlarda darboğaz yaşamama rağmen işlemci kullanımı %100 olmuyor. Özellikle PUBG'de 90-100 FPS'leri görebiliyorum. Fakat BF1'de tam anlamıyla darboğaz yaşıyorum. Düşük ayarlarda oynasam da 45 FPS civarı, Ultra ayarlarda oynasam da aynı kare hızını alıyorum. Çıldırmak üzereyim. Ne yapmalıyım?
Sistem:
8GB RAM 1600 MHz
GTX 1050 2GB
İ5 760 2.8 GHz
450W +80 Corsair PSU

Farkındaysanız işlemci kullanımı bu videoda da %100'e dayanıyor. Çözünürlük ise düşük değil 1080p'de ekran kartı kullanımıda bu yüzden tam. Buraya kadar sorun yok. Esas sorun aldığınız FPS değerine ekran kartınızın gücü etki edeceği için ve 960 sizin kartınızdan daha güçlü olduğu için verdiği FPS değerleri gayet normal.

Oyun anlamsız bir şekilde kasıyor. 15 FPS'leri görüyorum ve bu çok mantıksız. Evet darboğaz olduğu için FPS kaybı yaşamam lazım fakat videolarda söylediğim gibi GTX 1050'den daha üst seviye kartlar deneniyor ve darboğaz olmasına rağmen yine de performans olarak benden anormal bir şekilde daha iyi sonuçlar alıyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1080P bir monitör ile sizce akıcı bir şekilde oynayabilecek miyim?
Öncelikle çok fazla meşgul ettiğim için özür dilerim fakat bir şey dikkatimi çekti. Her oyunda GPU sıcaklığı sabit 40 derece. Önceden böyle bir şey yoktu. GPU kullanımı yine aynı fakat 40 derece sabit olması çok garip.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı