GTX 1050 ve İ5 sistem toplama

TicketedLawyer

Hectopat
Merhaba, ben bu linkteki Masaüstü Sistem Tavsiyeleri – Ocak 2017 - Technopat
Giriş seviye oyun tavsiyesindeki nVidia sisteme birkaç değişiklik yapıp toplamak istiyorum.
1. İşlemciyi i5'e yükseltirsem enayi mi olurum yükseltmiş mi olurum, yani ne bileyim i3. Eğer olursa (gerek varsa) i5 6500 mü alınmalı i5 7500 mü?
2. Grafik işlemciyi 1050TI yapsak yine iyileştirme mi olur, yoksa verdiğimiz paranın hakkını vermez mi?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ekran kartı olarak 1060 ve üzeri almayacaksanız işlemciyi i5 yapmanıza gerek yok. Ha dersenizki ilerde daha iyi bir ekran kartı takarım o zaman i5'e yükseltebilirsiniz. Benim tercihim yeni nesilden yana olurdu.

Peki o sisteme i5 7500 takıp mı almalıyım, yoksa aynen mi almalıyım? Veya 1050TI alıp işlemciyi i3'te bırakmalı mıyım?

Sistem için bir taslak oluşturdum. İleriye dönük topluyorum.
MSI B250M BAZOOKA
Kaby Lake i5 7500
Kingston HyperX Black 8GB 2400MHz
Samsung 750 EVO 250GB / Samsung 750 EVO 120GB (1)
WD Blue 1TB 7200RPM
Corsair Carbide Series 100R
Corsair Builder VS450 450W 80+(2)
MSI GTX 1050TI (3)

1- 250GB gerekli mi?
2- 450W yeterli mi?
3- TI olması konusunda kararsızım yardımcı olabilir misiniz?

1- Alabilirseniz 250 GB mantıklı.
2-450W yeterlidir.
3- Youtube'ta kartların karşılaştırmala videoları mevcut onları izleyerek karar verebilirsin.

Tabikide 1060 cok daha iyi bir kart ancak senin oynuyacagin oyuna bagli sistem toplamalisin. Eğer ki sen diyorsan ben multiplayer oyunlar oynuyacagim BF1'dir, GTA 5'dir veya strateji tarzi total war gibi oyunlar oynuyorsan islemciye yatirim yapman daha mantikli olur. Ekran kartini ilerde upgrade edebilirsin, 1050 Ti 'da seni 2-3 yıl idare edebilir.

Karşılaştırmalara baktım yaklaşık 10 FPS fark var fakat bu farkın önümüzdeki yıl 30 FPS altına düşmeye sebep olmasından korkuyorum. Sizce?

1050TI almaya karar verdim. Sistemi son kez gözden geçirebilir misiniz?

Arkadaşlar şu an hepsiburada indirimleri var kaçırmak istemiyorum gözden geçirebilir misiniz sistemi? Anakartın H270M olması gerekli mi?

Yok mu yardım eden?

Çok karışık olmuş şöyle düzenleyeyim:
1- Anakart B250M mi olmalı H270M mi?
2- İleride erkan kartını yükseltebilmek için işlemciyi yüksek düşündüm, PSU ileride yükseltmeye yeter mi?

Üç gündür cevap yok arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz?

Son kararım şu :
MSI B250M BAZOOKA
Kaby Lake i5 7500
Kingston HyperX Black 8GB 2400MHz
WD Blue 1TB 7200RPM
Corsair Carbide Series 100R
Corsair Builder VS450 450W 80+
MSI GAMING X Amd Radeon RX 470 4GB
SSD'nin faydasını biliyorum ama eğer 1050ti+SSD yerine RX 470 alırsam daha fazla performans alacağımı düşünüyorum. Sistem uyumlu mu, değiştirilmesi gereken bir şey var mı, mesela güç kaynağı yeterli mi? Teşekkürler...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı