GTX 1050 ve Ryzen 5 2600X sistem resetlemeden monitöre sinyal gitmiyor

Set000

Decapat
Arkadaşlar benzer konular var fakat oradaki her şeyi zaten 500 kez denedim. RAM sökme, silgiyle silme vb. çözümleri tekrar tekrar denedim fakat bir sonuç alamadım. Parçalarım sıfır alındı hala garantisi devam etmekte. PC'yi açıyorum fanlar dönüyor fakat sıvı soğutmanın pompa ışığı vs. normalden biraz sönük ve monitör ışığı hala sarı. Hemen reset atıyorum bir anda fanların ışığı canlanıyor, montitör ışığı mavi oluyor ve açılıyor. 7 aydır bu şekilde kullanıyorum. Artık neredeyse bu soruna alışmak üzereyim :) açıldıktan sonra reset atsam bile normal sıkıntı yok fakat kapattığım zaman aynı sorun tekrar oluyor. Bir seferinde güç seçenekleri/güç düğmelerinin ne yapacağını ayarlayından hızlı başlatmayı disable ettim ve bir süre normal açıldı fakat sonra bu da yemedi ve aynısı oldu. Benzeri sorunlar buldum fakat benimkinin aynısını bir türlü bulamadım.

Sistem:
Gigabyte B450M S2H anakart.
AMD Ryzen 5 2600X işlemci/ Cooler Master Masterliquid 120 sıvı soğutma.
ASUS Cerberus GTX 1050 ekran kartı.
HyperX Fury 8 GB 3000 MHz RGB RAM (2400'de çalılıyor istesemde üstüne çıkamıyorum üç kez ötüp açılmıyor.)
500W Frisby güç kaynağı 80 Plus falan yok.
WD Blue 1 TB hard disk+ 500 GB Samsung hard disk + 256 GB HyperX Fury SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı driverini DDU ile silip tekrar kurun. Anakartın BIOS'unun güncel olup olmadığını kontrol edin, değilse güncelleyin. Ayrıca kullandığınız PSU iyi değil, yeterli besleme yapamıyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı