GTX 1050 vs R9 280

ashemodios

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dün MSI GTX 1050 2 GB aldım(ikinci el). Henüz gelmedi ve bugün bu videoyu gördüm. Kafam karıştı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaklaşık 2 ay önce Sapphire R9 280 3GB Dual-X kullanıyordum ve herhangi bir darboğaz olmuyordu. Bu arkadaş benimle aynı işlemci ve RAM'i kullanarak nasıl darboğaz sorunu yaşıyor anlamadım. i5 3470 işlemciyi bu forumda sordum ve 1050 Ti ile birlikte ara ara darboğaz yaşayacağımı söylediler fakat bu arkadaş en düşükte oynamasına rağmen darboğaz yaşıyor, bende de böyle mi olacak? Acaba GTX 1050 R9 280'den daha mı güçlü?

280 bazı farklar ile daha iyi. Ancak, ısınma olacağı da aşikar. Basit kartlar daha az ısınır, komponent ve devre birimi arttıkça ısınma da artar. GTX 1050 R9 280'e göre daha basit ve güncel bir kart olduğu icin ısınmayacaktır. R9 280 ise çok daha fazla bileşen içeren eski nesil kartlardan.
Ben olsam 280'den devam ederdim.
Darboğaz konusuna gelecek olursak da,
i5-3470'den biraz daha güçlü olan i5-2500K (Stok hız) ile GTX 1060 6 GB'ı, hatta GTX 1650S'i dahi darboğaz olmadan kullandım. Darboğaz söz konusu değildir.

280 bazı farklar ile daha iyi. Ancak, ısınma olacağı da aşikar. Basit kartlar daha az ısınır, komponent ve devre birimi arttıkça ısınma da artar. GTX 1050 R9 280'e göre daha basit ve güncel bir kart olduğu icin ısınmayacaktır. R9 280 ise çok daha fazla bileşen içeren eski nesil kartlardan.
Ben olsam 280'den devam ederdim.
Darboğaz konusuna gelecek olursak da,
i5-3470'den biraz daha güçlü olan i5-2500K (Stok hız) ile GTX 1060 6 GB'ı, hatta GTX 1650S'i dahi darboğaz olmadan kullandım. Darboğaz söz konusu değildir.
Ah üzümlü R9 280'im yandığı için satıp 1050ye geçtim maalesef. Yani herhangi bir sorun olmaz değil mi videodaki gibi. Sanırım arkadaş bi yandan video kaydı aldığı için böyle olmuş.

Ah üzümlü R9 280'im yandığı için satıp 1050ye geçtim maalesef. Yani herhangi bir sorun olmaz değil mi videodaki gibi. Sanırım arkadaş bi yandan video kaydı aldığı için böyle olmuş.
Hayır, kesinlikle olmaz. Bu işlemciler Ryzen 3 1300X'den daha performanslı bazı testlerde. Eski ama halen daha iyi işlemciler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı