GTX 1050Ti Gaming X 4GB için monitör önerisi

1200-1300 TL bütçe ayırabilirim monitör için.
Oynayacağım oyunlar şu şekilde:
CS:GO, PUGB, NFS, GTA, FIFA, PES, COD, Tekken, Battlefield.

Vatan Bilgisayar görevlisi ile görüştüm kendisi 144Hz önerdi. Başka teknoloji mağazalarıyla görüştüm 60Hz ve 75Hz gibi farklı farklı tavsiyeler verildi. Araştırdıkça kafam daha çok karışmaya başladı. Net olarak bir cevap alamıyorum. Endişem ise bazı oyunlarda yırtılma yaşanması olur. Sistemi toplamışken bununda önüne geçebilmek için monitöre ayırdığım bütçe de gayet yeterli diye tahmin ediyorum. Mesela aklımda olan modelleri sizlerle paylaşayım.

- Asus VG248QE (1ms 144Hz) TN, 3D Gaming
- LG 24MP59G (5 ms (GTG) / 1Ms (MBR) 75Hz) IPS, Gaming Monitör
- LG 24MP68VQ-P (5ms 60Hz) IPS, FreeSync
- ViewSonic VX2476 (4ms 60Hz) IPS
- Asus VG245H (1ms 75Hz) TN, FreeSync, Gaming
- Asus VG245Q (1ms 75Hz) TN, FreeSync, Gaming
- Asus VP247QG (1ms 75Hz) TN, FreeSync, Gaming
- AOC G2460VQ6 (1ms 75Hz) TN, FreeSync, Gaming

Evet şuan monitör listem bu şekilde. Hobi olarak oyun dışında tasarım ve render ile uğraşıyorum. TN panel yerine IPS tercih etmek istiyorum. TN panel dahil sizden tavsiyeler bekliyorum.

144Hz bunlar için fazlaysa 75Hz modellere bakabilirim yırtılma vb durumlar ile karşılaşmayacaksam.
TN paneller yenileme hızı vs. gibi özellikleriyle oyun için ideal olsa da renk kalitesi acısından pek tatmin edici degillerdir. IPS panellerde renk kalitesi açısından oldukça iyi sonuç vermelerine karşın yenileme hızları açısından oyunlar pek ideal değiller. Tabi bu söylemi 1MS 144Hz IPS panellerin dışında tutuyorum. Bunlarin ortasi VA panel var. 1MS 144HZ VA panel. Bir ara Samsung markasinin CFG70 modeli vardı 1399TL fiyata. Karar size kalmış.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı