GTX 1050Ti i7 7700HQ Battlefield 1 düşük FPS

Tettix

Hectopat
Resimde de görebileceğiniz üzere, ekran kartı ve işlemci kullanımları %50'lerde geziniyor ve bu benim 30 FPS civarı almama yol açıyor.

Sıcaklık değerlerini Afterburner'dan açmayı unutmuşum ekran görüntüsünde fakat Asus'un Game Center'ından kontrol ettiğim kadarıyla:

CPU: 88 derece
GPU: 80 derece

Sistemim Asus ROG GL553VE-DM233T'dir.

Sıcaklıklar çok yüksek. Fan Speed'i arttırın.

İlk oyuna girdiğinizde, sıcaklıklar nispeten düşükkende durum böyle mi? Yoksa performans sonradan mı düşüyor?

Sıcaklıklar yüksek gibi geldi... Gpu 80 derece olması fazla yük bindiğini gösterir eski sürüm kullanıyor olabilirsiniz sanırım Acer nitro serisi kullanıyorsunuz, kendi programı mevcut oradan tüm güncelleştirmelere bakabilirsiniz. McAfee ile de bunu yapabilirsiniz.

Hangi ayarlarda oynuyorsunuz oyunu? Bende orta ayarlarda kasıyordu ya yüksek ya da en düşük ayarlarda oynayın bence. Düşük ayarlarda ultra ayarı aratmıyor.

BİOS ve GPU sürücüsü güncel mi? Windows arka planda güncelleştirme indiriyor, Defender tarama yapıyor olabilir.

İkisi de güncel.

Sıcaklıklar çok yüksek. Fan Speed'i arttırın.

Fan Speed fulldeyken böyle zaten Asus GL553VE-DM233T tek fanlı olduğu için olabilir (Termal macun değiştirmem de gerekiyor)

İlk oyuna girdiğinizde, sıcaklıklar nispeten düşükkende durum böyle mi? Yoksa performans sonradan mı düşüyor?

Multiplayer girdiğimde hep böyle fakat single'da daha stabil oluyor.

Sistemi üstte belirttim, yani Asus Nitro vs. değil. GPU güncel.
Eki Görüntüle 407306

Hangi ayarlarda oynuyorsunuz oyunu? Bende orta ayarlarda kasıyordu ya yüksek ya da en düşük ayarlarda oynayın bence. Düşük ayarlarda ultra ayarı aratmıyor.

Oyunu GeForce Game Experience'ın önerdiği optimum ayarlada oynuyordum. (Medium civarı)

Benim için grafik pek önemli değil sadece şu oyunu akıcı bir şekilde oynamak istiyorum düşük ayarlarda da denememe rağmen pek bir şey değişmiyor.
Öncelikle şunu sormak istiyorum bu testleri yaparken cihaz prizde çalışıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…