GTX 1050Ti İçin Monitör Önerisi

Makaleler
3
Merhabalar, aslında tam bir öneri değil de karşılaştırma gibi olacak. Şu an 1050Ti kullanıyorum fakat yakında RX580, GTX 1060 civarı ekran kartı almayı planlıyorum. Sizce aşağıdaki seçeneklerden hangisi mantıklı veya önerebileceğiniz bir monitör var mı? Aşağıda kendi fikirlerimi sundum. Sizden eleştiri ve öneri bekliyorum. Bütçem 1000 TL maksimum 1200 TL.

Bu monitörü çok beğendim fakat aklıma şu sorunlar karıştırdı. Araştırdığımda oyun için TN panel önerilmiş ve bu monitörün daha çok çizim yapanlar için uygun olduğu belirtilmiş. FPS ağırlıklı oyunlar oynuyorum ve kafamı karıştırmış durumda.
Samsung LC24F390FHMXUF 23.5" 4ms (Analog+HDMI) Full HD Fiyatı

Bu monitör şu an indirimde olduğu için ilgimi çekti. Display port kullanmayı düşünüyorum ve bu da bir artı. Dış görünüşü de hoşuma gitti. Sizin fikriniz nedir?
Viewsonic XG2402 24" 1ms (Display+2xHDMI) FHD Gaming Monitör Fiyatı

Tasarımı oldukça hoşuma gitti. Özellikleri de oldukça mantıklı duruyor. Aynı şekilde fiyatı da inmiş bir durumda.
HP OMEN Z7Y57AA 24.5" 1ms (Display+2xHDMI) FHD Led Monitör Fiyatı

Aslında bunu uygun fiyatlı diye seçmiştim fakat CF390'ın bunu ezeceğini düşünüyorum.
AOC G2460VQ6 24" 75 Hz 1ms (Analog+HDMI+Display) Amd Fiyatı

Aşağıdaki ise panellerin karşılaştırılması. Bu açıdan oyun için en mantıklu olanı TN gözüküyor fakat renk hakkında kötü yorumlar var.

İleride AMD ekran kartı alacaksanız. FreeSync özellikli monitörlere bakmanızı öneririm.

Monitörler arası fiyat farkları var.

Viewsonic 144 Hz ama TN panel. Ben şahsen görüntüye daha çok önem veren biri olduğum için VA veya IPS monitör tercih ederdim. VA aslında hem oyuncular, hem de diğer işlerde kullanılması için iyi bir panel türü. Ortada kalıyor diyebiliriz.

Aynı şekilde HP modeli de TN panel, 144 Hz. Dediklerim bu model için geçerli.

AOC modelini bunların arasına katma bile.

Burada karar sana kalıyor. Üste biraz para verip 144 Hz monitör almak ama TN panele katlanmak mı, yoksa ek ücret vermeyip 75 Hz, VA panel mi tercih etmek.

Araştırdığımda oyun için TN panel önerilmiş ve bu monitörün daha çok çizim yapanlar için uygun olduğu belirtilmiş.
Bu dediğin ezberdir. Ne yani bu monitör oyuncular için uygun değil mi? TN panel dışı paneller ile oyun oynanamaz mı? E-Spor düzeyinde bir oyuncu değilseniz 5 MS üstü değer de size bir eksi katmayacaktır. Şahsen CF390 ile oynamadığım FPS oyunu kalmadı ve bir eksisini, bir gün keşke bunun yerine şunu alsaydım dedirtmedi.

Gidip en iyisi bir mağazada deneyin. Kendi göz zevkinine göre karar verin.

Öncelikle cevap verdiğimiz için teşekkür ederim. Yıllardır 5 ms bir monitörde oyun oynuyormuşum ve farkında değildim. Yani ms benim için önemli değil.

Hz için şöyle söyleyebilirim ki hiç denemedim. 60 hz bir monitörde oynadım ve 144 hz deneyimlemek istiyorum.

Panel için ise kesinlikle VA panel çok hoşuma gidiyor. Canlı renkler oldukça önemli benim için. Peki TN panele katlanmaktan katlanmaktan kastığınız nedir? Renk açısından ise izlediğim incelemelerde renkleri oldukça canlı geldi yani kötü değildi. Tabiki VA ile karşılaştırmadım.

Sadece çizim yapanlar VA veya IPS kullanır demek yanlış olur ama internette VA ve IPS monitörlerin oyuncular için eksi olarak ghosting yaptığını gördüm. Bugün size de sordum yok dediniz. Bunların testi varmış fakat pek anlamıyorum. Rica etsem ghosting testi yapılan bir VA veya IPS monitörün videosunu bulabilirseniz atabilir misiniz?
Curved konusunda ne söyleyebilirsiniz? Herhangi bir eksisi veya artısı var mı?

Şu an panel olarak renk açısından ve tazeleme hızı arasında kaldım. En iyisi mağazada benim için hz mi yoksa renk mi önemli bir test edeyim.

60 hz bir monitörde oynadım ve 144 hz deneyimlemek istiyorum.
RX 580 ve GTX 1060 BF1 gibi ağır oyunlarda 144 FPS veremeyeceği için 144 HZ'in çokta bir önemi yok.

Peki TN panele katlanmaktan katlanmaktan kastığınız nedir? Renk açısından ise izlediğim incelemelerde renkleri oldukça canlı geldi yani kötü değildi.
Gerçekten çöp bir panel bana kalırsa. Sizin de sadece oyun oynamayacağınızı düşünerekten en azından bir VA panel monitör almanızı öneririm. En basit örnekle açıklamak gerekirse arkadaşlarınız size yatıya geldi ve film izleyeceksiniz. Eğer TN panel bir monitörün varsa tam ortada olan rahat eder ama yandaki arkadaşlarının gözleri işkence çeker. Ama VA ya da IPS panel bir monitörün varsa hiç kimsenin gözleri işkence çekmiyecek.

Curved konusunda ne söyleyebilirsiniz? Herhangi bir eksisi veya artısı var mı?
Eksisi yok aksine bence artısı var. Curved sayesinde sanki oyun oynarken ya da film izlerken sanki monitörün içinden görüyormuşsun gibi oluyor.

Aslında genellikle CS:GO oynuyorum o yüzden 144 hz düşünmüştüm.

Bende internette gördüm VA panelin çok daha avantajlı olduğunu ve şu an öyle düşünüyorum. Sanırsam VA panel ile oynamak daha zevkli olacak.

Eve biri gelirse 4K televizyondan izlerim yani o pek bir etken değil .

Curved için ise görüş açısını daraltır, nesneler küçülür gibi duyumlar almıştım. O yüzden ikilemde kaldım.

@Jira

Bana kalırsa VA panel alın ama yinede siz bilirsiniz. Bu konularda en ilgili kişi @GCN vardı eskiden oda forumdan ayrıldı. Onun dışında @ibrahim özdemirr var oda CF390 monitör kullanıyor.

Ciddi anlamda CS:GO oynuyorsan 144 Hz monitör almak fark yaratır. 144 Hz VA panel alacak bütçen yoksa 144 Hz monitör almanı tavsiye ederim.
Bu ürünleri inceleyebilirsin. İleride AMD ekran kartı alabilirim diyorsan FreeSync modeline bakabilirsin. Benim tavsiyem bir süre daha birikim yapıp IPS modeli alman yönünde olur.

RX 580 ve GTX 1060 BF1 gibi ağır oyunlarda 144 FPS veremeyeceği için 144 HZ'in çokta bir önemi yok.
BF 1 gibi ağır oyunlarda 144 FPS verebiliyor ayaları biraz kısınca
Ciddi anlamda oynamıyorum zaten MG 1'im . Mesela yazın The Crew 2 almayı planlıyorum ve grafikleri müthiş bu yüzden VA panel ile o canlılığı görmek istiyorum fakat sonuçta yarış oyunu ve Motion Blur olur mu VA panelde diye kendime sormaktayım. Onun dışında Witcher 3 oynamak istiyorum canlı bir şekilde ve bu da VA ile olacak gibi.

Bütçem olsa Samsung 144 hz VA panel olanı gözüm kapalı alırdım fakat maalesef mümkün değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…