Bu dediğin ezberdir. Ne yani bu monitör oyuncular için uygun değil mi? TN panel dışı paneller ile oyun oynanamaz mı? E-Spor düzeyinde bir oyuncu değilseniz 5 MS üstü değer de size bir eksi katmayacaktır. Şahsen CF390 ile oynamadığım FPS oyunu kalmadı ve bir eksisini, bir gün keşke bunun yerine şunu alsaydım dedirtmedi.Araştırdığımda oyun için TN panel önerilmiş ve bu monitörün daha çok çizim yapanlar için uygun olduğu belirtilmiş.
Öncelikle cevap verdiğimiz için teşekkür ederim. Yıllardır 5 ms bir monitörde oyun oynuyormuşum ve farkında değildim. Yani ms benim için önemli değil.Monitörler arası fiyat farkları var.
Viewsonic 144 Hz ama TN panel. Ben şahsen görüntüye daha çok önem veren biri olduğum için VA veya IPS monitör tercih ederdim. VA aslında hem oyuncular, hem de diğer işlerde kullanılması için iyi bir panel türü. Ortada kalıyor diyebiliriz.
Aynı şekilde HP modeli de TN panel, 144 Hz. Dediklerim bu model için geçerli.
AOC modelini bunların arasına katma bile.
Burada karar sana kalıyor. Üste biraz para verip 144 Hz monitör almak ama TN panele katlanmak mı, yoksa ek ücret vermeyip 75 Hz, VA panel mi tercih etmek.
Bu dediğin ezberdir. Ne yani bu monitör oyuncular için uygun değil mi? TN panel dışı paneller ile oyun oynanamaz mı? E-Spor düzeyinde bir oyuncu değilseniz 5 MS üstü değer de size bir eksi katmayacaktır. Şahsen CF390 ile oynamadığım FPS oyunu kalmadı ve bir eksisini, bir gün keşke bunun yerine şunu alsaydım dedirtmedi.
Gidip en iyisi bir mağazada deneyin. Kendi göz zevkinine göre karar verin.
RX 580 ve GTX 1060 BF1 gibi ağır oyunlarda 144 FPS veremeyeceği için 144 HZ'in çokta bir önemi yok.60 hz bir monitörde oynadım ve 144 hz deneyimlemek istiyorum.
Gerçekten çöp bir panel bana kalırsa. Sizin de sadece oyun oynamayacağınızı düşünerekten en azından bir VA panel monitör almanızı öneririm. En basit örnekle açıklamak gerekirse arkadaşlarınız size yatıya geldi ve film izleyeceksiniz. Eğer TN panel bir monitörün varsa tam ortada olan rahat eder ama yandaki arkadaşlarının gözleri işkence çeker. Ama VA ya da IPS panel bir monitörün varsa hiç kimsenin gözleri işkence çekmiyecek.Peki TN panele katlanmaktan katlanmaktan kastığınız nedir? Renk açısından ise izlediğim incelemelerde renkleri oldukça canlı geldi yani kötü değildi.
Eksisi yok aksine bence artısı var. Curved sayesinde sanki oyun oynarken ya da film izlerken sanki monitörün içinden görüyormuşsun gibi oluyor.Curved konusunda ne söyleyebilirsiniz? Herhangi bir eksisi veya artısı var mı?
Aslında genellikle CS:GO oynuyorum o yüzden 144 hz düşünmüştüm.RX 580 ve GTX 1060 BF1 gibi ağır oyunlarda 144 FPS veremeyeceği için 144 HZ'in çokta bir önemi yok.
Gerçekten çöp bir panel bana kalırsa. Sizin de sadece oyun oynamayacağınızı düşünerekten en azından bir VA panel monitör almanızı öneririm. En basit örnekle açıklamak gerekirse arkadaşlarınız size yatıya geldi ve film izleyeceksiniz. Eğer TN panel bir monitörün varsa tam ortada olan rahat eder ama yandaki arkadaşlarının gözleri işkence çeker. Ama VA ya da IPS panel bir monitörün varsa hiç kimsenin gözleri işkence çekmiyecek.
Eksisi yok aksine bence artısı var. Curved sayesinde sanki oyun oynarken ya da film izlerken sanki monitörün içinden görüyormuşsun gibi oluyor.
BF 1 gibi ağır oyunlarda 144 FPS verebiliyor ayaları biraz kısıncaRX 580 ve GTX 1060 BF1 gibi ağır oyunlarda 144 FPS veremeyeceği için 144 HZ'in çokta bir önemi yok.
Ciddi anlamda oynamıyorum zaten MG 1'imCiddi anlamda CS:GO oynuyorsan 144 Hz monitör almak fark yaratır. 144 Hz VA panel alacak bütçen yoksa 144 Hz monitör almanı tavsiye ederim.
Bu ürünleri inceleyebilirsin. İleride AMD ekran kartı alabilirim diyorsan FreeSync modeline bakabilirsin. Benim tavsiyem bir süre daha birikim yapıp IPS modeli alman yönünde olur.