GTX 1050Ti ve i7 4770 sisteme 300W PSU yeterli midir?

İsmailcan Uslu

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Şu anki sistem bileşenlerim;
  • Anakart: Intel Haswell H81
  • İşlemci: Intel i7 4770 3.40GHz
  • RAM: 8GB(4*2) 1600 MHz
  • HDD : 1TB
  • Ekran Kartı : Nvidia GeForce GT630
  • PSU : Casper 300W PSU

Şu anki ekran kartım GeForce GT630, oyunlarda yetersiz kalmaya başladığı için değiştirmeye karar verdim. Bilgisayarım kesintisiz güç kaynağına bağlı yani anlık elektrik kesilmeleri,voltaj düşmelerinde sıkıntı olmayacak. Onun dışında güç kaynağım yukarıda belirttiğim gibi Casper firmasına ait test edilmiş kaliteli 300W bir PSU. GTX 1050Ti seçmemin sebebi ise bütçemin en fazla 750TL-800TL olması ve 1050Ti'ın ekstra bir güç(6pin, 8pin kablo gibi)istememesi ve güncel oyunları rahatça oynatabilecek kart olması. Zaten işlemcim de 1050Ti'ı çok rahat şekilde besleyecek bir işlemci.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesaj yazma yasağım olduğu için yazamadım. Öncelikle psu 350W'mış ancak şu anda kasayı açamadım(haftaya açacağım) psu'nun özellikleri hakkında fotoğrafım yok. Ancak ekran kartını takarken hiç kullanmadığım TP-LINK TL-WN751ND kablosuz ağ bağdaştırıcısını çıkaracağım ayriyetten DVD+RW romumu yaklaşık 10 aydır kullanmıyorum onuda çıkarsam 350W psu yeterli olurmu yoksa kesin olarak değişmem şart mı. Bütçem biraz kısıtlı olduğu için psu alma taraftarı değilim ancak kesin gerekli ise alacağım. Kesintisiz güç kaynağım var birazda ona güveniyorum elektrik kesintilerine karşı, sadece sistem tam yükte bir sıkıntı çıkarmasın benim için yeterli. Birde unutmadan bilgisayar 1 Mart 2015 Tarihinde alındı .Yardım eden arkadaşlarıma çok teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı