GTX 1060 3 GB & 6 GB Performans farkı

1920x1080 de şuan için pek fark yok gibi gözüksede gelecek oyunlar için sıkıntı teşkil edebilir şahsen 8gb dan aşağısı bu saatten sonra risk , tercihine saygı duyuyorum ama bana kalırsa AMD RX 480 bakabilirsin şahsen daha performanslıdır ama senin tercihinede saygı duyuyorum kısaca gtx 1060 alıcaksan 6gb almalısın.

1920x1080 de şuan için pek fark yok gibi gözüksede gelecek oyunlar için sıkıntı teşkil edebilir şahsen 8gb dan aşağısı bu saatten sonra risk , tercihine saygı duyuyorum ama bana kalırsa AMD RX 480 bakabilirsin şahsen daha performanslıdır ama senin tercihinede saygı duyuyorum kısaca gtx 1060 alıcaksan 6gb almalısın.
Sevmeye biliriz ama saygı duymamız gerekir :D.

Adam 8GB'dan aşağısı kurtarmaz dedi ya... Yok artık.
İkisini de alabilirsin kardeşim. Fiyatına göre iyi kartlar.

Adam 8GB'dan aşağısı kurtarmaz dedi ya... Yok artık.
İkisini de alabilirsin kardeşim. Fiyatına göre iyi kartlar.
Birader sadece bugünü düşünen bir kafayla sistem toplanmaz artık oyunlar 8gb zorlamaya başladı 1 2 seneye ne olucak sanıyorsun vram yetmediği için ileride çıkan oyunlarda sıkıntı yapmaya başlıyacak , olaya bu açıdan bak 3gb ile ne umuyosun merak içindeyim.

8 GB VRAM her kart için uygun değil. 4K çözünürlüğünde bile hala çoğu oyunda bu VRAM miktarı kullanılamıyor. Kullanan oyunlar elbette var bu VRAM'i kullanacak kartlarında çok güçlü olmaları lazım. GTX 1080, R9 295X2, GTX 980 Tİ, Titan X gibi. 1080P için şuan 4 GB bile çoğu zaman yeterliyken 8 GB VRAM zorunlu demek saçmalık olur.

Ekran kartını 3 GB almanı önermem çünkü oyunlar gelişiyor sistem gereksinimleri artıyor bugünün şartlarında bu VRAM yeterli gözükse bile önümüzdeki senelerde bu değer yeterli olmayacaktır. Sonuç olarak her sene yeni bir bilgisayar toplamıyoruz. Fiyat konusunda çok üst düzey ekran kartları seçemiyor isen Sapphire Radeon RX470 8GB OC modelini öneririm her konusu geçtiğinde önerdiğim bir ekran kartı hem yeni nesil hem F/P konusunda başarılı hemde fabrika çıkışlı olarak OC edildiği için RX480e daha bir yakın performans sağlıyor boyutu da gigabyte 1xxx serisi gibi aşırı derecede büyük değil kasa içerisinde çok fazla yer kaplamaz ve soğutma konusunda MSI kadar olmasa da başarılı bir soğutma sistemi var.

8 GB VRAM her kart için uygun değil. 4K çözünürlüğünde bile hala çoğu oyunda bu VRAM miktarı kullanılamıyor. Kullanan oyunlar elbette var bu VRAM'i kullanacak kartlarında çok güçlü olmaları lazım. GTX 1080, R9 295X2, GTX 980 Tİ, Titan X gibi. 1080P için şuan 4 GB bile çoğu zaman yeterliyken 8 GB VRAM zorunlu demek saçmalık olur.

Ben gelecekte olabilecek durumdan söz ediyorum siz 1080p için şuan 4gb bile yeterli yazıyorsunuz . Tebrikler.

1080P için 2-3 yıl daha böyle bir VRAM ihtiyacı duymayacaktır. Kartı alan kişi 4-5 yıl aynı kartı kullanması zor, hade diyelim kullandı o zamanda o kart zaten güncelliğini yitirecek ve o zaman aralığındaki çıkan(4-5 yıl içindeki) kartlarında gerisinde kalacak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı