Ultra takıntım yok. Ama eğer kartlardan 3 GB'lık olan atıyorum 4 yıl sonra oyunları açmamaya başladı. 6 GB'lık hala açıyor gibi bir durum olabilir mi yoksa ikisinin de ömrü (Oyun açma konusunda) aynı mıdır?
Oyun açıp açmaması yönünden değil de, ayar yönünden değerlendirelim. 3 GB olan şimdi bile ultra ayarlar için yetmiyor. Ancak 6 GB alırsanız, hem 3 GB olandan daha uzun süre ultra ayar keyfi yaşarsınız, hem daha uzun ömürlü olmuş olur.
Oyun açıp açmaması yönünden değil de, ayar yönünden değerlendirelim. 3 GB olan şimdi bile ultra ayarlar için yetmiyor. Ancak 6 GB alırsanız, hem 3 GB olandan daha uzun süre ultra ayar keyfi yaşarsınız, hem daha uzun ömürlü olmuş olur.
Zaten 6 GB'lık versiyonu 1700-1800 TL'ye bir bulsam direk alacağım. Ama her yerde 1900- 2300 TL. 3 GB ise 1390 TL. Bu kadar fiyat farkına değer mi sizce?
Bir de VRAM aşılırsa ne olur? Bununla ilgili bir video var mı? Mesela 3.5 GB kullanılırsa ne olur?
Zaten 6 GB'lık versiyonu 1700-1800 TL'ye bir bulsam direk alacağım. Ama her yerde 1900- 2300 TL. 3 GB ise 1390 TL. Bu kadar fiyat farkına değer mi sizce?
GTX 1060 şu anki fiyatını hak etmiyor. Önceden 3 GB versiyonu günümüzdeki 1050 Ti fiyatında iken, şimdi 6 GB versiyonu eski GTX 1070 fiyatına dayanmış.
Fiyat farkına değer, bana kalırsa alın.
GTX 1060 3GB versiyonunu kullanıyorum, bir sıkıntı görmedim. Ani düşüşler vs. olmuyor. BF1 ultra ayarlarda 70-100 FPS arası değişiyor mesela. Merak ettiğiniz başka bir soru varsa cevaplayabilirim.
GTX 1060 3GB versiyonunu kullanıyorum, bir sıkıntı görmedim. Ani düşüşler vs. olmuyor. BF1 ultra ayarlarda 70-100 FPS arası değişiyor mesela. Merak ettiğiniz başka bir soru varsa cevaplayabilirim.
3 GB VRAM dolduktan sonra artan VRAM için, ekran kartınız RAM'inizden yararlanır. Bu da eğer 8 GB RAM'iniz varsa takılma ve drop sorunlarına sebep olur.