GTX 1060 3 GB ile ultra ayarlarda oyun oynanır mı?

Ultra takıntım yok. Ama eğer kartlardan 3 GB'lık olan atıyorum 4 yıl sonra oyunları açmamaya başladı. 6 GB'lık hala açıyor gibi bir durum olabilir mi yoksa ikisinin de ömrü (Oyun açma konusunda) aynı mıdır?
Oyun açıp açmaması yönünden değil de, ayar yönünden değerlendirelim. 3 GB olan şimdi bile ultra ayarlar için yetmiyor. Ancak 6 GB alırsanız, hem 3 GB olandan daha uzun süre ultra ayar keyfi yaşarsınız, hem daha uzun ömürlü olmuş olur.

Oyun açıp açmaması yönünden değil de, ayar yönünden değerlendirelim. 3 GB olan şimdi bile ultra ayarlar için yetmiyor. Ancak 6 GB alırsanız, hem 3 GB olandan daha uzun süre ultra ayar keyfi yaşarsınız, hem daha uzun ömürlü olmuş olur.
Zaten 6 GB'lık versiyonu 1700-1800 TL'ye bir bulsam direk alacağım. Ama her yerde 1900- 2300 TL. 3 GB ise 1390 TL. Bu kadar fiyat farkına değer mi sizce?

Bir de VRAM aşılırsa ne olur? Bununla ilgili bir video var mı? Mesela 3.5 GB kullanılırsa ne olur?

Zaten 6 GB'lık versiyonu 1700-1800 TL'ye bir bulsam direk alacağım. Ama her yerde 1900- 2300 TL. 3 GB ise 1390 TL. Bu kadar fiyat farkına değer mi sizce?
GTX 1060 şu anki fiyatını hak etmiyor. Önceden 3 GB versiyonu günümüzdeki 1050 Ti fiyatında iken, şimdi 6 GB versiyonu eski GTX 1070 fiyatına dayanmış.
Fiyat farkına değer, bana kalırsa alın.

6GB VRAM tüketen oyunda 10-15 FPS daha az alırsın aradaki fiyat farkına göre bakarsın hangisi cazip gelirse alırsın.

GTX 1060 3 GB'ı olan biri yok mu?

Yani VRAM aşılırsa kasma olur mu?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu videolardan izleyip araştırmalısın en net cevabı budur.

GTX 1060 3GB versiyonunu kullanıyorum, bir sıkıntı görmedim. Ani düşüşler vs. olmuyor. BF1 ultra ayarlarda 70-100 FPS arası değişiyor mesela. Merak ettiğiniz başka bir soru varsa cevaplayabilirim.
Hocam mesela Rise Of The Tomb Raider'da sıkıntı yaşıyor musunuz? High - Ultra'da?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı