GTX 1060 3 GB oyunlarda GPU kullanımı düşüşü ve takılmalar

Newoski

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı toplayalı yaklaşık 3-4 ay oldu. Sistem özellikleri:

# Msi B350M Pro Vdh
# Ryzen 5 1600
# Gskills DDR4 3000 MHz 8 GB Single RAM
# MSI GTX 1060 3 GB Gaming x
# Aerocool 650w 80+ Gold
# 120 GB Sanddisk SSD
# Seagate 1 TB

Sorunum oyunlarda anlık GPU kullanımı düşmesi ve bu nedenden kaynaklanan takılmalar. Ayrıca bu olay genellikle oyunda soldan sağa doğru mouse çevirince veya hızlı hareket ederken gerçekleşiyor. Sorunu yaşadığım oyunlar PUBG, Far Cry 5, Battlefield 1( Oyunların hepsi orijinal). Konuyu açmadan önce yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım sorunun RAM'den kaynaklandığı hem bellek boyutu hemde single RAM olmasının bu soruna neden olduğunu okudum. Mesela 2x4 GB RAM kullanan kişilerde bu sorun oluşmuyorken 1x8 GB RAM kullanan kişiler benimle aynı sorundan şikayetçi. Sizce sorunun oluşma nedeni bu olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi sorun hem tek kanal bellek kullanmanızdan hem de günümüz oyunları için yetersiz oluşundan kaynaklanabilir. Kullandığınız monitörün çözünürlüğü 1080p'nin altında ise yine bu tarz sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Donanım olarak işlemciniz ekran kartını besleyebilecek güçte bir performansa sahip. Ram ve çözünürlük bu takılmanın nedenleri olabilir. Ayriyetten sistemizinde virüs olup olmadığını da kontrol edin. Bazı kullanıcılarda virüslerden kaynaklı sabit diskin %100 olması gibi sorunlardan dolayı oyunların takıldığı oluyor. İşletim sistemi olarak Windows 10 kullanmıyorsanız Windows 10 kurarak bu sorunu çözmeyi denebilirsiniz. Bunların haricinde sorunlar varsa daha bilgili kişiler yardımcı olacaktır.

Dediğiniz gibi sorun hem tek kanal bellek kullanmanızdan hem de günümüz oyunları için yetersiz oluşundan kaynaklanabilir. Kullandığınız monitörün çözünürlüğü 1080p'nin altında ise yine bu tarz sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Donanım olarak işlemciniz ekran kartını besleyebilecek güçte bir performansa sahip. Ram ve çözünürlük bu takılmanın nedenleri olabilir. Ayriyetten sistemizinde virüs olup olmadığını da kontrol edin. Bazı kullanıcılarda virüslerden kaynaklı sabit diskin %100 olması gibi sorunlardan dolayı oyunların takıldığı oluyor. İşletim sistemi olarak Windows 10 kullanmıyorsanız Windows 10 kurarak bu sorunu çözmeyi denebilirsiniz. Bunların haricinde sorunlar varsa daha bilgili kişiler yardımcı olacaktır.
Monitör 1080p. Format atıp temiz kurulum yaptığımda farklılık olmadı. Windows 10 kullanıyorum. Ram alıp deniyeceğim. Teşekkürler.

8GB yada 4GB RAM ekleyerek sorunu büyük ihtimalle çözersiniz ama siz yine de bir MSI Afterburner değerlerini atı verin ki net bir şey söyleyeyim.
Şu an işteyim eve geçince video olarak atarım teşekkür ederim. Size lazım olan değerler neler onları söylerseniz aklımda olanları şimdi söyleyebilirim.

Benimde aynısı oluyordu sistemi toplayalı 4 ay olmuştu ve aldığımdan beri vardı bu sorun. Eski bilgisayarımdan harddiski söktüm. Yeni sistemime taktım ve drop giren durduk yere takılan oyunları ona yükledim ve hiç drop girmedi. Ama arkadaşlarında dediği gibi 8 gb single ram yetersiz kalıyor bu sisteme dropların bi çoğu o yüzden oluyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı