Evet arkadaşlar bilgisayar satın aldım ağustosun son haftalarında. Sistemim imza kısmımda yazmaktadır. Kimi oyunlarda sahne geçişlerinde veya farklı bölgelere geçtiğimde 1 saniyelik takılmalar yaşıyorum. FPS değerim çok düşüp tekrar eski haline geliyor. Bunun sebebi donanımsal mıdır? Donanımsal ise hangi parçam bu sorunu yaratmaktadır? Cevaplarınızı bekliyorum.
8 GB RAM yetersiz kalıyor maalesef artık. Ram ilave etmeniz gerekli. Sisteminizin genel performansını SSD alarak arttırabilirsiniz. Bu iki ilave sonrasında hala sorun devam ediyorsa bilgi verin lütfen.
1) Oyun orjinal mi?
2) Sistem orjinal mi?
3) MSI AfterBurner ile oyun ici sicaklik, islemci kullanimi, RAM Kullanimi ve VRAM lullanimi degerlerini atiniz.
İntel İ5 7500 serisi işlemcilerin tek çekirdek performansı oyunlar için yeterlidir. 8GB RAM'de FULLHD çözünürlük için son derece yeterli.
PC'de, RAM ve işlemciye yük bindirecek gereksiz programlar yüklemeyip, orijinal ve güncel yazılım kullanmak şart. Zira, R3 1200 işlemci ve 8GB RAM'e sahip sistemle bile GTX1060'ın harikalar yaratması gerek...