GTX 1060 6 GB için hangi PSU kullanılmalı?

Şu an kullandığım Cooler Master PSU 500Watt, 12V1 ve 12V2 bandında 360W güç sağlayabiliyormuş. Hiç PSU satın almadan 6 pini 8pinlik girişe çevirici kullanmadan takarsam besleyebilir mi ekran kartını?

İşlemci ne sistemde?
Gtx 1060 = 120w
İşlemci = 65w veya 95w falandır. Modeline göre arat. Ryzen veya belki de Apu kullanıyorsun sanırım.
Anakart ve diğer bileşenler 100w çekiyor olsa.... Tüm sistemin 500 watt yemiyor bile sistemde.

Son düzenleme:
Ryzen 5 1500X işlemci ve 16 GB Corsair RAM kullanıyorum ayrıyeten şu an bilgisayarda herhangi bir güç girişi gerektirmeyen GTX 1050 Ti takılı, ben bu ekran kartımı MSI GTX 1060 6 GB'a yükseltmek istiyorum.

İşlemci 65watt r5 1500X. Çeviriciyle de işini görebilirsin. Sıkıntı olacağını sanmam ama için rahat etmeyecekse PSU al. Gene 500W kaliteli bir şey alsan o da işini görür. Ama satın almadan önce açıklamalarına bak çıkış uçlarına falan. Artık hepsinde 6 pin ve 8 pin uç garanti var.

İşlemci 65Watt R5 1500X. Çeviriciyle de işini görebilirsin. Sıkıntı olacağını sanmam ama için rahat etmeyecekse PSU al. Gene 500W kaliteli bir şey alsan o da işini görür. Ama satın almadan önce açıklamalarına bak çıkış uçlarına falan. Artık hepsinde 6 pin ve 8 pin uç garanti var.

Çeviriciler hakkında şöyle bir yazı okudum, 6 pini 8 pine sağlıklı bir şekilde çevirmek için 2 adet 6 pin olması gerekiyormuş tek 6 pini 8 pine dönüştürünce kabloda veya donanımlarda yanma olabiliyormuş. Bahsedilen bu konu benim tek çıkış 6'lı pinime göre yorumlanırsa bir problem yaşar mıyım sizce? Asıl merak ettiğim ise hiçbir çevirici kullanmadan 8'lik girişe uygun gelecek şekilde 6'lık pin girişi yapma şansım var mı yaparsam işimi görür mü?

Çeviriciler hakkında şöyle bir yazı okudum, 6 pini 8 pine sağlıklı bir şekilde çevirmek için 2 adet 6 pin olması gerekiyormuş tek 6 pini 8 pine dönüştürünce kabloda veya donanımlarda yanma olabiliyormuş. Bahsedilen bu konu benim tek çıkış 6'lı pinime göre yorumlanırsa bir problem yaşar mıyım sizce? Asıl merak ettiğim ise hiçbir çevirici kullanmadan 8'lik girişe uygun gelecek şekilde 6'lık pin girişi yapma şansım var mı yaparsam işimi görür mü?
Çeviriciler sağlıklı değil. Zamanında molex'i 8 pine çeviren kablo kullanmıştım. Molex kablolar yüksek enerji taşımak için üretilmediği için haliyle yük altında iken yandı.

ilk yazdığım cevapta hepsiburada dan iki tane link koydum oradaki çeviriciler kablolara yük binmesin diye 2 uçluydu. 8 pin kullanılacaksa 2 sata yı 8 pine çeviriyor mesela. 2 sata uç bağlayın diyordu 8 pin kart için açıklamalarda. Diğeri de aynısının molex olanı. 2 molex ucu tek 8 pine çeviriyor. Tek kabloya yük binmesin diye ikiye ayırmışlar.

Kopyala-Yapıştır yapıyorum yazıyı:

Ürün Uygulaması:
1. 8Pın Grafik Kartı Güç Kaynağı İçin Değil Maliyetten Tasarruf Etmek İçin Mevcut Bilgisayar Güç Kaynağını Veya Güç Kaynağı Yeterli Olmadığında Bir Çoklu Ekran Kartı İle Madencilik Tasarımını Veya Madenciliğini Tek Bir Akım Hattıyla Yeterli Değildir.
2. Şimdi Bu Dönüşüm Hattı İle, Sorunu Çözebilir, Doğrudan Grafik Kartı 8Pın Güç Bağlantı Noktasına Sata 15Pın Güç Çift, Ekran Kartı Akımı Ekledi.
3. Yüksek Kaliteli Ekran Kartları 8Pın Güç Kaynağı Kullanıldığından, Mevcut Tek Bir Sata Bağlantı Noktası Akımı İle Nispeten Büyük, Hattı Yakmak Kolay Değil. Bu Nedenle, 8Pın Grafik Kartına 12V Güç Kaynağı Sağlamak İçin İki Sata Bağlantı Noktası Kullanmanız Gerekir.

İlk yazdığım cevapta Hepsiburada'dan iki tane link koydum oradaki çeviriciler kablolara yük binmesin diye 2 uçluydu. 8 pin kullanılacaksa 2 SATA'yı 8 pine çeviriyor mesela. 2 SATA uç bağlayın diyordu 8 pin kart için açıklamalarda. Diğeri de aynısının Molex olanı. 2 Molex ucu tek 8 pine çeviriyor. Tek kabloya yük binmesin diye ikiye ayırmışlar.

Kopyala-Yapıştır yapıyorum yazıyı:

Ürün Uygulaması:
1. 8Pın Grafik Kartı Güç Kaynağı için Değil Maliyetten Tasarruf Etmek için Mevcut bilgisayar Güç Kaynağını Veya Güç Kaynağı Yeterli Olmadığında Bir Çoklu Ekran Kartı İle Madencilik Tasarımını Veya Madenciliğini Tek Bir Akım Hattıyla Yeterli Değildir.
2. Şimdi Bu Dönüşüm Hattı İle, Sorunu Çözebilir, Doğrudan Grafik Kartı 8Pın Güç Bağlantı Noktasına SATA 15Pın Güç Çift, Ekran Kartı Akımı Ekledi.
3. Yüksek Kaliteli Ekran Kartları 8Pın Güç Kaynağı Kullanıldığından, Mevcut Tek Bir SATA Bağlantı Noktası Akımı İle Nispeten Büyük, Hattı Yakmak Kolay Değil. Bu Nedenle, 8Pın Grafik Kartına 12V Güç Kaynağı Sağlamak için İki SATA Bağlantı Noktası Kullanmanız Gerekir.

Cevabınız için teşekkürler fakat bilgisayarımda 2 SSD, 1 HDD bulunduğundan boşta kalan SATA kablosu yok o nedenle yukarida paylaşılan High Power 500 +80 Bronze güç kaynağını satın almak zorunda kaldım. Herkese yardımı için teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı