GTX 1060 6 GB için işlemci önerisi

Daha fazla  
Merhabalar, işlemcimi değiştirmek istiyorum ve 5-6 yıl önce Technopat'a yine açtığım konu sayesinde güzel bir bilgisayar toplamıştım, yine aynı forumdan yardım almak isterim.

i5 bir işlemcim var.
1060 Gigabyte G1 Gaming 6 GB ekran kartı.
16 RAM.
256 SSD.
1 TB hard disk.
650W güç kaynağı.

İ9 işlemci almak istiyorum ( haliyle anakartı da değiştirmem gerekiyor )
Sorum şu i9 almam bu sisteme i7'ye nazaran bir fark yaratır mı? 2 yıl sonra tekrar i7'yi satıp değiştirmek istemediğim için i9 almak istiyorum ya da Ryzen9.
Biraz uzattım karışık oldu, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)
CPU sıkıntısı yaşıyorum haliyle oyunlarda donma yaşıyorum 6 GB ekran kartıma rağmen. Asıl derdim bu açıkçası.

6 veya 7.nesil 6600/7500 seri bir işlemciyse bu şu an itibariyle de olsa herhangi bir oyunda donma veya takılma yapmaz ancak çekirdek sayısının eksikliğini ciddi manada hissettirdiği Watch Dogs Legion/ AC:Odyssey/BF2042 gibi hem optimizasyonunun düzgün olmadığı hem de 4 çekirdek işlemci katili olarak da bilinen bu tarz yapımlarda FPS kaybı yaşatır. Atıyorum WD:Legion'da şehir içi araç sürüşünde 60-65 FPS almanız gereken yerlerde 40-45 FPS elde edersiniz ki sorunun temel kaynağı da başlıca yetersiz tekli çekirdek performansı ve fiziksel çekirdek sayısı denilebilir. Diğer bu yukarıda bahsedilen spesifik CPU tabanlı ağır oyunlar için de benzer şeyler geçerli.

Bu tip durumlar için minimum 6 fiziksel çekirdek yapısında bir işlemci 1060 6G için fazlasıyla yeterli olur, (i5-8400/9400F gibi). Bütçeye bağlı olarak i5-10X00 veya R5-3600/X serileri sıfır veya ikinci el olarak opsiyonel olarak düşünülebilir, uzun vadede rahat ettirir..

Son düzenleme:
B450M S2H + ikinci el non-K i7-7700 ayarındaki R3-3100 ortalama 2K yapıyor, diğer türlü 7700K veya 3300X baksan sadece kendileri 2K bandında. Bir de bu yönden bakmak lazım ama 4/8 yerine Multi-threading destekli 6 çekirdek bir işlemcinin uzun vadede performans ve ekran kartı beslemesi açısından daha mantıklı olacağı düşüncesindeyim...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı