GTX 1060 6 GB Tüm Oyunlarda Crash Problemi

barisgndz

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Screenshot_199.jpg

Görüntüde belirttiğim DDR4 sistemi 5 gün önce topladım.
Fakat bu beş gündür çekmediğim kalmadı. Acaba imajla mı ilgili bir sıkıntı mı var diye düşünüp 2 kere farklı imajla bilgisayara format attım.
2. imaj olarak Windows 10 1709 Red Stone 3 Updateli son halini yükledim.
Piyasada şu an genellikle oynanan oyunlar için gerekli olan Vcredist, .Net Framework, DirectX tarzı her şeyi tamamen yükleyip bunlara ekstra olarak ekran kartı driverı da güncel. LoL, PUBG, CS:GO, Rust, Rainbow Six vs. aklınıza gelecek her oyunda 15 dk ile max 60 dk arasında direk masaüstüne atmaktadır ve oyunun kendine ait bir crash hatası vermektedir. Windows RAM testi yapıp, RAM slotunu değiştirip, BIOS'u güncellememe rağmen bir şey değişmedi. (Tüm parçaların ısı değerleri de normal + Windows tamamen güncel + CPU ve RAM kullanımı normal seviyede )

İnternette yabancı forumlarda konu ile ilgili bir arama yaptığımda, diğer donanım parçalarının farklı olmasına rağmen bu ekran kartında aynı sorundan muzdarip olan bayağı bir kişi gördüm.
Fikir ve yardımlarınızı beklemekteyim.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara imaj attığınızı yazmışsınız. Windows orjinal ve güncel mi? Eğer değilse windows 10'u microsoftun sitesinden indirip (1 aylık deneme sürümü) kurulumunu yaparak denemenizi tavsiye ederim.

Tüm sistemi belirtin. Windows sürümünü belirtin. Mavi ekran mı veriyor? Mavi ekransa Minidump dosyalarını paylaşın.

Windows 10 Pro 64 bit Red Stone 3 Güncelleştirmesi yüklü ve tüm updateler yapılı bir şekilde.
Mavi ekran vs yok sadece hangi oyun olursa olsun (Csgo,Rust,LoL,Pubg,Gta5 vs aklınıza gelecek her oyunda) 10dk yada max 45 dk sonunda direk masaüstüne atıyor,Ekran kartı driverı güncel.Bios son update yapılı.

3 Farklı imajda(Bunların hepsi Windows 10) bunları test ettiğimi ve hepsinde de aynı problem olduğunu belirttim zaten.
DDR4 sistem olduğu için Windows 10 64 bit işletim sisteminden başka birşey kurmam mümkün değil bunu sizde biliyorsunuz sorduğunuz için belirtmek istedim.
Bu ekran kartının adıyla google'da all games crash tarzı bir arama yaptığımızda yabancı forumlarda aynı tarz sorunu yaşayan insanları gördüm fakat bir çözüm bulamadım. Eğer fikir sahibi olmak isterseniz sizde bakabilirsiniz.

Biraz geç oldu belki ama, sorun ram'in bozuk olmasından kaynaklıymış, sorunu kendim bulup vatana götürdüm ve direk yenisi verdiler şuan hiç bir sıkıntı yok.

Bu tarz sorun yaşayan arkadaşlar memtest86 programını kullanarak ramleri test edebilirler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı