Çözüldü GTX 1060 6GB BF1 düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Daha önce CS-GO'da düşük FPS almış BIOS güncellemesi yapmıştım. Asus AI Suite 3 uygulaması kullanıyorum ayarlarım Optimized + MSI Afterburner kullanıyorum.
Başlıkta da belirttiğim gibi GTX 1060 6GB, Ryzen 5 1600, 8GB 3000 Mhz. Ram'den oluşan bir sistemim var.

Haritaya göre değişmekle birlikte 45 ile 75 arası FPS alıyorum. Herhangi bir dar boğaz var mı? Neden bu kadar düşük FPS alıyorum, normal midir?

Çözüm
Sorun şu anlık yeni BIOS sürümü ile düzelmiş gözüküyor, sanırım eski sürümlerde bir sıkıntı vardı.
Ryzen Master programı yüklü ise ordan ayarları Game Mode seçeneğine alıp dene.
Nvidia Denetim masasından ise genel ayarlara gelip ordan da Vysnc' yi kapat.
Dikey senkronizasyon kapalı durumda. Ryzen master şimdi yüklüyorum. Bu oyun içersinden bir görüntü şimdi çektim ilk girdiğim anda çok ağır droplar oldu yaklaşık 3 4 dk sonra bu hali aldı. MSI Afterburner fan speed 56 ayarları. Bunun olumsuz bir etkisi olabilir mi?

Grafikler muhteşem beya.

Evet biraz öyle ultra'da oynuyorum. Dx12 açtım. Fakat drop yiyorum ve oyun keyfimi baltalıyor. Çözümü bilen hiçbir forum yetkilisi yok mu? Birilerini etiketlesek.
Son kez şunu denedin mi? DDU ile sürücüyü güvenli modda silip tekrar kur.
@Recep Baltaş Var TW ile baglanıp hallediyordu kendisi.

Dx 12 kapat öyle dene
DX 12 kapalı iken denemiştim sonradan açtım. Sanırım kart 6GB olduğu için kendini yormuyor. Ultra ayarlarda dahi. Çözünürlük ölçeklendirmesini 100'den 170 seviyelerine çektiğim zaman oyun çok kasıyor, sonradan kendine geliyor ve GPU kullanımı zaman zaman yine 60 seviyelerine düşse de genel olarak 90 seviyelerine yakın seyrediyor. Fakat bu sefer de FPS olarak 30 55 arası alıyorum. Sanırım 6GB yanlış bir yatırım.

Ayarlarım bu şekilde.

Son kez şunu denedin mi? DDU ile sürücüyü güvenli modda silip tekrar kur.
@Recep Baltaş Var TW ile baglanıp hallediyordu kendisi.
DDU ile ekran kartını tamamen kaldırıp tekrar kurmuştum.

DX12 kapat. Ayarları ortaya al. Çözünürlük ölçeklendirmesini %100 yap. Oyuna girmeden önce her şeyi kapat. Arka planda hiçbir şey çalışmasın. Sıcaklıklarını kontrol et. İşlemci sıcaklık yüzünden frekans düşürüyor olabilir. Windows sürümün kaç? 1803 mü yoksa 1709 mu?. Benim imzamda ki sistem de BF1 oynuyorum. Gram kasma yaşamıyorum Multiplayer'da. Senin hiç yaşamaman lazım.

@Yerli padawan Windows Powershell yükle ve gereksiz Windows app uygulamalarını kaldır. Bu bağlamda çözüme ulaşamassan eski windows 10 sürümlerine dön. Ayrıca SDD kullanıyorsan oyunu SDD ye alıp deneyebilirsin.

Single hocam. Tek 8GB. Dar boğaz mı yaşatıyordu?
BF1 için 8GB RAM yetersiz. Ama bu da GPU kullanımının %1'e düşmesinin bir açıklaması olamaz tabi.
Benim fikrim RAM'lerin frekans gecikme süresini olabildiğince düşürmen ve MSI AfterBurner programında gecikme süresini 1000MS yerine 100MS olarak ayarlayıp gözlemlemendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…