Çözüldü GTX 1060 6GB BF1 düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Daha önce CS-GO'da düşük FPS almış BIOS güncellemesi yapmıştım. Asus AI Suite 3 uygulaması kullanıyorum ayarlarım Optimized + MSI Afterburner kullanıyorum.
Başlıkta da belirttiğim gibi GTX 1060 6GB, Ryzen 5 1600, 8GB 3000 Mhz. Ram'den oluşan bir sistemim var.

Haritaya göre değişmekle birlikte 45 ile 75 arası FPS alıyorum. Herhangi bir dar boğaz var mı? Neden bu kadar düşük FPS alıyorum, normal midir?

Çözüm
Sorun şu anlık yeni BIOS sürümü ile düzelmiş gözüküyor, sanırım eski sürümlerde bir sıkıntı vardı.
Oyun SSD üzerine kurulu hocam. Galiba 8GB RAM, GTX 1060 6GB kaldırmıyor. İşlemci tam performans çalışıyor fakat GPU düşük seviyelerde.

BF1'i 8 GB DDR2 RAM ile oynuyorum. Sorun olmuyor.

%170 demek 4k'da oynamaya çalışıyorsun.
Yapacak bir şey yok. Denemek için ayarı yükselttim acaba zorlarsam GPU kullanımında bir artış olur mu diye, evet oldu fakat bu sefer de FPS 30'lara düştü. Bu arada şimdi bir şey farkettim ben Windows 10 güç seçeneği yüksek performans alıyorum fakat bilgisayarı her kapatıp açtığımda bu ayar dengeli geçiyor, biraz önce yine dengeli almış bu da ciddi FPS drop demek.
Ölçeklendirmeyi %100'e çektin mi?
Ölçeklendirme hep 100'dü zaten ilk defa biraz önce 170'lere çektim. GPU kullanım arttı FPS 35 oldu ama windows güç ayarı dengeli olarak ayarlıydı. Yüksek performans alırsam FPS artışı olur.
BF1'i 8 GB DDR2 RAM ile oynuyorum. Sorun olmuyor.
AIDA64 ile bugün sistemi teste soktum. Sonuçları böyle herhangi bir sorun var mı anlamadım ama.

Windows sürüm 1803. Tamam ortaya alıp deneyeceğim. Biraz önce deneye deneye GPU %90 üstüne çıkarmayı başardım fakat yine anlık droplar yiyorum. Ölçeklendirme 150 yaptım ve GPU kullanımı arttı fakat FPS 40 55 arası oluyor.

Bu arada söylediğiniz gibi ayarları orta alıp, ölçeklendirme %100 yapınca FPS 60 çıkıyor fakat kart hiç güç kullanmıyor bu da çok bir FPS artışı sağlamıyor. Yani ultra yar ve ölçeklendirme 150 yaptığımda da 50 FPS civarı alıyorum. Monitör 75HZ. Sıkıntı sabit FPS alamadığım için drop yiyorum anlık olarak.

Monitörle alakası yok.

Monitörle alakası yok.
Bu videodaki grafik ayarları benimkiyle aynı. Sadece ben de 8GB RAM var, bu kadar fark eder mi? Aynı ayarları yapıyorum. FPS artışı alamıyorum, GPU kullanımım düşük.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…