Çözüldü GTX 1060 6GB BF1 düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Daha önce CS-GO'da düşük FPS almış BIOS güncellemesi yapmıştım. Asus AI Suite 3 uygulaması kullanıyorum ayarlarım Optimized + MSI Afterburner kullanıyorum.
Başlıkta da belirttiğim gibi GTX 1060 6GB, Ryzen 5 1600, 8GB 3000 Mhz. Ram'den oluşan bir sistemim var.

Haritaya göre değişmekle birlikte 45 ile 75 arası FPS alıyorum. Herhangi bir dar boğaz var mı? Neden bu kadar düşük FPS alıyorum, normal midir?

Çözüm
Sorun şu anlık yeni BIOS sürümü ile düzelmiş gözüküyor, sanırım eski sürümlerde bir sıkıntı vardı.
Fark edeceğini sanmıyorum 8GB RAM ile bir çok kişi oynuyor ama yarın gidersin bilgisayarcına test edersin 16 GB RAM ile.

O zaman neden oluyor ben anlamış değilim. Windows sürümü bu kadar etkiler mi ki? Ama GPU kullanmamayı neden etkilesin. FPS etki edebilir o ayrı.
Etkiler ben de 260x vardı 1703 te FPS drop yaşarken 1804 veya 1803 güncelleyince akıcı oynadım gram kasma olmadan.

@Yerli padawan Bir sürü denemen için çözüm yolu yazıldı ama denememekte haklısın insan bir süre sonra dene dene nereye kadar diyor malesef buda çözüme ulaştırmıyor. Bunun Windows yazılımsal problem olduğunu düşünüyorum. Ya eski sürümlerine dönüp deneyeceksin ya da yeniden temiz bir Windows 10 Pro kurup gereksiz ve bilmediğin programları kurmadan sadece ekran kartı driveri ve chipset driveri gibi gerekli şeyleri yükleyip yeniden test ediceksin. Eş zamanlı olarak diğer Windowslar da deneyebilirsin. Artık sonuç değişmezse bu aşamadan sonra donanımsal sorun olduğunu düşünmeye başlarsın.

Çok sağ olun. Bugün deneyeceğim. Aslında yazılanların bir çoğunu denedim.
Etkiler ben de 260x vardı 1703 te FPS drop yaşarken 1804 veya 1803 güncelleyince akıcı oynadım gram kasma olmadan.
Bende de 1803 var ama sonuç bu maalesef.
Arkadaşlar biraz önce Ryzen Master indirip Game Mod aldım. Çok ciddi bir FPS artışı ve akıcılık kazandı oyun, yine GPU %98 kullanmıyor fakat %75 80 seviyelerinde kullanıyor FPS 88 civarlarına kadar çıktı, zaman zaman düşse de iyi. İşlemci overclock yaptırsam tüm sorun düzelir mi acaba?

Game Mod dediğin şeyler arkaplan da çalışan servis ve uygulamalarını kapatır. Demek ki arka da işlemcini kurcalayan bir şeyler var. Virüs taraması yaptın mı? Bir virüs bunları yapıyor olabilir.

Teşekkürler. Şimdi format atıyorum, Windows 10 PRO sürümünü kuruyorum. Ryzen 5 1600 için, otomatik yapabileceğim overclock var mı? Sistemin kendi yapacağı? 3.4 falan çıksa daha iyi performans almaz mı? Illa 8GB RAM daha mı alayım?

200MHz OC ile performans da gözle görülür bir artış göremezsiniz. Anakartınız nedir? Hayır, 4GB RAM de alabilirsiniz. Uyumlu olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…